Alberto Iglesias - Exodus: Gods and Kings (2014)

Spanje
Score
Label: Sony Classical

1. Opening + War Room (2:38)
  2. Leaving Memphis (2:03)
  3. Harry Gregson-Williams - Hittite Battle (4:15)
  4. Returning to Memphis (2:36)
  5. Moses in Pythom (1:49)
  6. Nun's Story (2:17)
  7. Federico Jusid - The Coronation (2:28)
  8. Federico Jusid - Ramses Retaliates (0:52)
  9. Arm Chop (1:51)
  10. Goodbyes (2:41)
  11. Journey to the Village (2:14)
  12. Harry Gregson-Williams - The Wows (2:23)
  13. Alone in the Desert (1:36)
  14. Climbing Mt Sinai (2:16)
  15. I Need a General (3:21)
  16. Exodus (2:52)
  17. Ramses' Orders (2:43)
  18. Moses & Nun (1:47)
  19. Alberto Iglesias & Federico Jusid - Moses' Camp (2:42)
  20. Ramses' Insomnia (2:58)
  21. Hail (2:00)
  22. Animal Deaths (2:39)
  23. Alberto Iglesias & Federico Jusid - Looting (1:18)
  24. Ramses' Own Plague (2:04)
  25. Federico Jusid - Lamb's Blood (1:39)
  26. We Cross the Mountains (2:50)
  27. Alberto Iglesias & Federico Jusid - Into the Water (3:59)
  28. Federico Jusid - The Chariots (1:51)
  29. Hebrews (0:57)
  30. Harry Gregson-Williams - Tsunami (5:33)
  31. Sword Into Water (1:12)
  32. The Ten Commandments (3:37)
Deze film heeft 'maar' net een voldoende op IMDb. Zelf vond ik het wel een goede film. Waarom meld ik dat op een muzieksite. Dat oordeel heeft zeker ook te maken met de fantastische muziek van Alberto Iglesias, te horen op deze soundtrack. Hij heeft een hele mooie combinatie gevonden tussen dreiging en schoonheid, tussen aanzwellende orkesten en rustige fraaie intermezzo's. De muziek geeft de film daarmee meer diepgang. Ook knap verweven in dit alles zijn de Arabische invloeden.
Een aantal hoogtepunten zijn Returning to Memphis, Goodbyes, Ramses' Orders, We Cross the Mountains, Into the Water, Tsunami & The Ten Commandments. Ik realiseer me trouwens dat dit juist titels zijn die horen bij bepalende stukken in de film. Een klassieke soundtrack om niet te missen.

neo
Ook Federico Jusid en Harry Gregson-Williams hebben muziek gecomponeerd voor de film.

Heb de score een enkele maal gehoord en vond het volgens mij wel vrij degelijk. Enkele uitschieters die allemaal niet door Iglesias zijn gecomponeerd. Ook de overduidelijk invloed op het imposant geluid ligt deels bij de orkestraties van Nicholas Dodd. Ik vind dit eigenlijk verspilling van het talent van Iglesias die bij andere soort films, vaker intiemer en kleiner, beter tot zijn recht komt. Ook zijn klankleur is haast nergens te bekennen.

Oh dat wist ik niet. Ik heb de LP en dat nergens gelezen. Die orkestraties zijn inderdaad erg goed.

neo
Het punt met Dodd is dat hij veel invloed heeft op het uiteindelijke geluid van de score, of dat nu goed of niet is. HIj was deels verantwoordelijk voor het Bondgeluid van de David Arnold scores. Als je dan bijvoorbeeld een score als Clint Mansell - Sahara daarnaast legt dan klinkt het wel behoorlijk bekend.