Cale Tyson - Cheater's Wine (2014)

1 stem

Roots / Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. Fool of the Year (3:20)
  2. Borrowed Love (To Go) (3:34)
  3. Can't Feel Love (2:45)
  4. Get Out of Town (3:36)
  5. Dreams Don't Come True (4:15)
  6. Oaxaca (3:38)
Hendrik68
Cale Tyson komt uit Fort Worth Texas. Net als Townes van Zandt. Al na het horen van de eerste tonen hoor je dat diezelfde Townes een grote rol speelt in zijn werk. De stem vertoont ook nog eens opvallende gelijkenissen, waardoor het Townes gevoel alleen maar sterker wordt. Zelfde geluid, zelfde twinkeling in zijn stem. Vooral in Borrowed Love (To Go) is het net of je Townes zelf hoort. Als je de hoes van dit album ziet denk je direct aan de hoes van Townes titelloze album uit 1969. En ondanks al die gelijkenissen is het toch een artiest met een eigen gezicht. Vorig jaar debuteerde hij al heel sterk met de zeer constante EP High on Lonesome en met Cheater's Wine houdt hij dat niveau moeiteloos vast. Ik dacht bij de eerste paar luisterbeurten dat dit album wat minder constant was, maar na hem deze week nog een aantal keren beluisterd te hebben word ik steeds enthousiaster. Rolling Stone noemde hem een van de 10 countryartiesten die je echt moet leren kennen. Dat kan ik zeker beamen. En Townes zelf zou ook trots geweest zijn, dat weet ik zeker. Ik kan niet wachten tot het eerste volwaardige album.

avatar van Joshua68
Mooie ontdekking Hendrik! Ik hou wel op z'n tijd van dit soort traditionele "heartbreaking country songs". Maar hij toont inderdaad zeer zeker zijn eigen gezicht. Ga 'm ook in de gaten houden.
En Townes zelf zou ook trots geweest zijn

Ik denk dat Gram ook goedkeurend knikt.

Hendrik68
Vast wel.

avatar van Joshua68
Las tijdje terug dat 5 april nieuw album uitkomt: "Introducing Cale Tyson". Nu vind ik wat meer info en blijkt het een compilatie te zijn van z'n eerste 2 ep's. Dus geen nieuwe nummers.

avatar van Joshua68
Cale Tyson surprised us with news of his upcoming country soul debut album, recording this spring at FAME Studio in Muscle Shoals, Alabama. His two recent EPs took him to traditional country music, cementing his transition from Texas indie folk to Nashville. After straddling the bubble of Belmont and real-life working musicians, Tyson is ready to find his voice in the coming year.

Dus tzt wel een nieuw album. "Country soul, bigger arrangements, strings and horns.."