Jambinai - Différance (2012)

Zuid-Korea
Label: GMC

1. Disappearance of Time (2:56)
  2. Grace Kelly (3:21)
  3. Shining Light Doze Up (6:30)
  4. Baramilda (Part 1) (4:20)
  5. Baramilda (Part 2) (4:16)
  6. A Helping Hand (4:48)
  7. Empty Eyes (Part 1) (3:57)
  8. Empty Eyes (Part 2) (4:44)
  9. Connection (9:40)
avatar van Brunniepoo
Ik zag deze band vorige maand in Het Patronaat in Haarlem. Een Zuid-Koreaanse post-rockband die behalve van de traditionele post-rockinstrumenten (gitaar, drums) ook gebruik maakten van een aantal (naar ik aanneem) folkloristische instrumenten en van de viool. De composities klonken niet altijd even samenhangend en soms ging een mooie opbouw verloren door wat puberale herriemakerij. Toch was ik wel overtuigd van het kunnen van deze band.

Jammer is het dan dat ik dat op het album dat ze te koop hadden (nog) nauwelijks terughoor. Alleen in het laatste nummer heeft wel een aardige opbouw maar verder is het te vaak enkel wat aanloop tot wat hard gerag. Bovendien klinken de strijkers ook lang niet zo prominent. Nee, dit is een behoorlijke afknapper. Ik hoop echt dat ze bij een volgend optreden een album hebben dat meer recht doet aan hun kunnen.

ohmusica
Gezien vandaag op NPO1 VPRO vrije geluiden, met Connection. Mooie uitvoering, puur akoestisch. De metal liet men achterwege.