Rishloo - Living as Ghosts with Buildings as Teeth (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Great Rain Beattle (5:35)
  2. Landmines (6:14)
  3. Dead Rope Machine (5:44)
  4. Dark Charade (10:46)
  5. Salutations (4:42)
  6. Radio (4:38)
  7. Windslow (6:33)
  8. Just a Ride (6:22)
avatar van Alicia
Wat een ijzingwekkende stem heeft deze zanger! Altijd leuk, die aanbevelingen van een bekende streamingsdienst als je bijvoorbeeld ene Riverside of The Pineapple Thief hebt beluisterd. De band lijkt mij in elk geval de moeite waard om er op z'n minst even kennis mee te maken.

avatar van Sake
Waar ik de vocalen op voorganger Feathergun steevast na een tijdje toch te schril ging vinden, bevalt deze toch beter. Er is aan de formule van Rishloo niet heel veel veranderd, maar toch voelt dit wat volwassener aan en dat komt de kwaliteit naar mijn mening zeker ten goede.

Wat kun je verwachten? Progressieve metal/rock met cleane, hoge en zeer expressieve zanger. Een fijne mix van stevige technische partijen en rustige, emotionele passages. Voor de liefhebber van bijvoorbeeld Haken en Karnivool is dit zeker een leuke aanrader.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Prettig album. Het doet mij meer dan eens aan The Mars Volta denken, vooral qua zang, maar bij vlagen ook wel in het gitaarwerk. Kan me wel voorstellen dat voor het totaalplaatje Haken een nabijere referentie is.