702 - 702 (1999)

R&B
Label: Motown

1. "7" Interlude (0:41)
  2. Where My Girls At (2:49)
  3. You Don't Know (4:11)
  4. Make Time (4:28)
  5. "0" Interlude (0:43)
  6. You'll Jsy Never Know (5:04)
  7. Finally (4:41)
  8. Tell Your Girl (3:50)
  9. Gotta Leave (5:12)
  10. Don't Go Braking My Heart (4:02)
  11. "2" Interlude (0:47)
  12. What More Can He Do (3:54)
  13. Seven (4:48)
  14. Will You Be Ok (4:24)
avatar van catdog
Ik ken het album niet maar Where My Girls At is en blijft een zalige plaat.

avatar van Angelo
Het is jammer dat dit tweede album van 702 geen verbetering is ten opzichte van hun debuut CD. Hun beste nummer is wel hierop te vinden, en dat is de Missy Elliott productie Where my girls at?. Voor mij een typische eind jaren ’90 R&B-hit dat een beetje in het verlengde ligt van TLC’s No scrubs, maar ook bijvoorbeeld van Destiny’s Child’s Bills bills bills, alleen wordt in dit nummer niet de man gebashed, maar is het de vrouw die het moet ontgelden en de (fictieve) vent van de zangeres(sen) met rust moet laten. Het overige voorgeschotelde materiaal is maar weinig memorabel en tot overmaat van ramp hebben sommige nummers gewoon een te lange speelduur, iets wat het album niet ten goede komt.

De derde, laatste –en geflopte– single die van dit album werd geplukt, Gotta leave, heeft wel een chille vibe die echt blijft ronddreunen in je hoofd. Dit is overigens het tweede en laatste nummer op dit album dat door Missy Elliott werd geproduceerd. You’ll just never know is wel een prima ballad. Het geeft een beetje een warme en latinachtige vibe weer. Komt ook o.a. door het gebruik van de Spaanse gitaar. De tweede single You don’t know is an sich nog best een fijne urban productie, maar het is niet echt een nummer om op repeat te zetten. Tot slot is het nummer Seven ook wel te pruimen. Vooral het refrein en de samenzang is erg mooi. Daarmee houdt het op voor wat betreft noemenswaardige nummers op dit album. Mierzoete ballads zoals bijvoorbeeld Don’t go breaking my heart waren ook erg typerend voor die tijd. Ik weet niet, ik heb dit soort nummers nooit echt mooi gevonden. Dit soort zwijmelnummers worden volgens mij nu niet meer gemaakt. Alle niet-genoemde nummers zijn erg dertien in een dozijn.

Na dit album was het gedaan met hun carrière, al wist deze plaat vooralsnog een miljoen exemplaren te verkopen in de Verenigde Staten (mede te danken aan de top 4 hit Where my girls at?). Het derde album, Star, wist de groep niet terug te brengen naar de top van de hitlijsten en werd maar een matig succes. Plannen voor een vierde album werden nooit gematerialiseerd. Tja, ook 702 is vergeten groep.

avatar van pureshores
You don't know staat op tal van UK garage mixcd's, de Marvel & Eliy remix heb ik 2 zomers overal gehoord in engeland