Carach Angren - This Is No Fairytale (2015)

Label: Season of Mist

1. Overture: Once Upon a Time... (1:36)
  2. There's No Place Like Home (4:32)
  3. When Crows Tick on Windows (6:15)
  4. Two Flies Flew Into a Black Sugar Cobweb (7:49)
  5. Dreaming of a Nightmare in Eden (2:37)
  6. Possessed by a Craft of Witchery (6:10)
  7. Killed and Served by the Devil (4:09)
  8. The Witch Perished in Flames (5:46)
  9. Tragedy Ever After (5:19)
  10. Dreaming of a Nightmare in Eden [Orchestral Version] (2:32)
avatar van Bastiaan Tuenter
De groep heeft alvast een lyric video gemaakt voor het nummer There's No Place Like Home

CARACH ANGREN - There's No Place Like Home (lyrics video) - YouTube

avatar van Henri-S
Ik kan niet wachten. Ik ben zeer benieuwd!

avatar van Rudi S
Bastiaan Tuenter schreef:

Die stond eind Januari hier in de schijnwerpers.
Muziek >> Muziekgames >> Maak kennis met Metal anno 2015

avatar van AOVV
Uitstekende plaat, zeg. De intro deed me nog wat in het ijle tasten, maar daarna is het een aardedonker festijn.

Ik kende de band nog niet, maar dit nodigt uit om ook de rest van hun discografie te gaan beluisteren. En deze zal ook nog wel een aantal malen de revue passeren.

avatar van Metalhead99
De intro en het eerste stuk van "There's No Place Like Home" beviel me dusdanig slecht dat ik bang was dat dit een enorme domper zou worden. Wat daarna komt vind ik echter een stuk beter klinken. De orkestratie klinkt hier en daar best mooi, maar er zijn ook stukken waar ze het naar mijn mening iets te ver doortrekken.
Verder moet ik vooral zeggen dat de venijnige vocalen wel erg lekker klinken. Dit is al met al toch een lekker bombastisch Black Metal plaatje geworden hoor.

avatar van Edwynn
Kwalitatief zijn ze dik in orde maar als je een album van Carach Angren hebt gehoord, heb je ze allemaal wel gehoord. Van mij mag het bovendien wel wat harder en smeriger zijn.

avatar van Eddie
Ik ben hier wel heel benieuwd naar. Ben het wat betreft de vorige platen wel met Edwynn eens, het is allemaal een beetje van het zelfde laken een pak. De platen zijn afzonderlijk niet echt van elkaar te onderscheiden, aan de andere kant zijn het wel stuk voor stuk meesterwerkjes! Als dit weer een zelfde soort plaat is als één van de voorgangers ben ik er heel gelukkig mee!

avatar van AOVV
Ik zwak mijn "uitstekende plaat" toch enigszins af naar "prima plaat, met hier en daar een uitschieter".
Soms is het sfeertje me net wat te frivool ('This Is No Fairytale', zegt de titel, maar het klinkt bij momenten net zo), en daar hou ik niet zo van, maar over het algemeen kan ik hier wel erg van genieten. Ideale muziek om door je kop te laten rondspoken, en dan maar te hopen dat je er geen nachtmerries van krijgt.

Aan de kwaliteit van de nummers en het metier van de muzikanten twijfel ik geen seconde, maar het mag toch wat vuiger zijn..

3,5 sterren