Sworn Enemy - The Beginning of the End (2006)

Label: Abacus

1. Forgotten (2:44)
  2. Scared of the Unknown (3:40)
  3. Beginning of the End (3:20)
  4. Save Your Breath (4:05)
  5. Absorb the Lies (3:16)
  6. All I Have (3:37)
  7. We Hate (2:57)
  8. No Second Chances (2:09)
  9. After the Fall (2:53)
  10. Here Today (3:34)
  11. Weigth of the World (16:51)
lambf
Hier zijn ze behoorlijk rigting de Thrash opgeschoten. Neem bv. Scared of the Unknown, afgezien van de zang en wat breakdowns is het gewoon pure thrash. Tsja, jammer dan, maar ik houd meer van Hardcore. Ik heb ergens gelezen dat hun volgende cd nog meer thrash zal bevatten, mm, geen goed teken.

avatar van bennerd
Heerlijk lomp thrashy Hardcore-plaatje. Af en toe een stevige drive in een nummer (Forgotten, Absorb the Lies), veel breakdowns en gehak. Ik kan het, itt lambf, wel smaken.

Live verpletteren ze tien keer meer dan op album. Meer nog: ze overtuigden mij volledig, waardoor ik het album veel beter vind dan ervoor. We Hate is de absolute knaller hier.

bro
Van het thrashy geluid heb ik geen last, maar als ze aankondige dat ze in de toekomst bewust meer Thrash-achtig willen gaan klinken zie ik dit toch ook niet als een pluspunt.

Kingsnake
Snoeiharde metalcore met veel solo's en uitstekend dubbelbass werk.
Weinig melodie maar heerlijke zware zang, wat meer weg heeft van grunts zo nu en dan.

Op nummer #7 haten ze de muziek van ?!?. Dat moet ik nog even uitzoeken

No Second Chances *headbang-smiley*

avatar van bennerd
Toch iets minder dan ik in gedachten had. Op deze plaat kent Sworn Enemy duidelijk veel meer thrashinvloeden dan op de vorige schijven, maar dat haalt helaas ook veel van het metalcore-venijn weg, terwijl dat toch de grootste charme was. Het zijn toevallig ook de lompere tracks die ik hier het beste vind (Forgotten, We Hate, No Second Chances). En dat zijn tevens de beste tracks uit de Sworn Enemy-discografie. Jammer dat het ook veel saaiere momenten bevat, anders was dit een regelrechte topper uit de metalcore-wereld.