Harvest - Northern Wind (2014)

Spanje
Uitgebracht in eigen beheer

1. Into the Void (1:09)
  2. It All Becomes Clearer (9:28)
  3. This Day (6:17)
  4. Northern Wind (4:02)
  5. Sending Signals (5:07)
  6. Something’s Changing (6:09)
  7. Under the April Sky (5:39)
  8. Shadows Behind the Lilacs (3:24)
  9. Rush (6:04)
  10. Tonight (6:33)
  11. Colours (8:31)
avatar van Brunniepoo
Zit een stijgende lijn in de albums van Harvest. Muzikaal begint het allemaal wat meer een eigen smoel te krijgen, vocaal vind ik het juist wat meer dan voorheen op de zang van Anneke van Giersbergen lijken.

avatar van jetstreamer
Sterk progrockalbum met complexe nummers, mooie afwisselingen en pakkende melodieën met een lekker gitaargeluid met redelijk wat spetterende gitaaruitspattingen. En het is ook zeer goed gezongen.

Mijn favorieten zijn Tonight (pakkend nummer met een zeer lekkere gitaarsolo; de jazzy outro is ook erg gaaf), It All Becomes Clearer (pakkend nummer met een mooie opbouw, en zeer mooi gitaarwerk) en
Under the April Sky (mooie dreigende intro, sterk en lekker gedrumd, leuke toonwisseling naar het rustige stuk en een lekkere climax, waarna je een dreigend einde krijgt, dat een mooie inleiding is naar het tussenstuk Shadows Behind the Lilacs waar een zeer mooie gitaarsolo in zit).
En ook verder is het erg sterk gedrumd, zoals op Rush naar de climax toe.

Als laatste complimenten voor de mooie hoes (met erop een afbrokkelend DNA-molecuul, of meer een DNA-toren). Hij heeft een mooie warme uitstraling.

Ik was er nog niet meteen zo enthousiast over; ik vond het 'wel leuk' (ruim 3,5*). Nu neigt hij zelfs behoorlijk naar de 4,5*. Wat mij betreft heeft deze band dus een erg goed album 'geoogst' .