Kiila - Silmät Sulkaset (2004)

Finland
Rock / Folk
Label: Fonal

1. Kelmejä (5:04)
  2. Auringonlunta (4:18)
  3. Kiviä Ja Taivasta (3:40)
  4. Kateet Linnut (5:37)
  5. Tapanina Aukesi Vuori (5:04)
  6. Minä-laulu (2:23)
  7. Väsäilyn Luostari (5:27)
  8. Pysähtyneet Planeetat (5:09)
Sietse
Een leuke cd van deze Finse folk formatie. Ik was vandaag nog bij hun optreden in paradiso en moest zeggen dat ik het erg mooi vond. Een hele andere ervaring dan 2 jaar terug op het Amstelv Festival waar ik ze ging zien met een heel verkeerd idee in mijn hoofd.

Je kunt dit plaatsen in het rijtje met artiesten zoals Wooden Wand and The Vanicing Voice, Davenport enz, maar dan minder vaag.

Ook wel een mooie omschrijving vind ik zelf is meerstemmige folk, maar dan niet vervelend in een taaltje waar je totaal niks van verstaat.
Op een speelse manier worden allerlei vreemde elementen in de muziek geduwd waardoor het niet zo'n standaard folk formatie is.

Het zijn wel een beetje hippies

avatar van bonothecat
Ik heb op aanraden van Sietse deze cd geluisterd, en ik moet zeggen dat ik hem erg goed vind. Dergelijke finse bands willen nog wel eens gaan irriteren na een aantal nummers (door de specifieke instrumenten en finse zang), maar dat gaat bij deze erg goed moet ik zeggen. Als ik naar paradiso was gegaan gisteren, dan had ik deze zeker het leukste gevonden, van de drie bands die daar speelden ......cijfer volgt!

avatar van bonothecat
Heb dit album inmiddels een paar keer geluisterd. Het ligt prettig in het gehoor...maar het pakt toch niet echt. Het is niet muziek die ik snel uit mijn mp3-kast zal halen. Ik geef dan ook een cijfer wat past bij de combi prettig in het gehoor/zal het niet vaak terugluisteren....3*