Kool & The Gang - Emergency (1984)

Soul / Pop
Label: De-Lite

1. Emergency (5:18)
  2. Fresh (4:25)
  3. Misled (5:00)
  4. Cherish (4:48)
  5. Surrender (4:58)
  6. Bad Woman (5:39)
  7. You Are the One (7:03)
  8. Fresh [Single Version] * (3:50)
  9. Misled [Single Version] * (4:07)
  10. Cherish [Single Version] * (4:00)
  11. Emergency [Single Version] * (4:10)
  12. You Are the One [Single Version] * (4:21)
  13. Fresh [12" Remix] * (5:49)
  14. Misled [12" Remix] * (5:35)
  15. Emergency [12" Extended Remix] * (6:58)
  16. Cherish [12" Remix] * (5:41)
  17. The Throwdown Mix (Hits Medley) * (10:19)
  18. Fresh / Misled [12" Special Mix] * (6:13)
  19. Emergency [12" Alternative Dance Mix] * (5:33)
  20. Cherish [Saxophone Edition] * (4:33)
  21. Fresh [12" Dance Mix] * (6:21)
  22. Emergency [12" Remix] * (5:31)
  23. Emergency [12" Dub Version] * (5:03)
Commercieel maar leuk.

Vooral Emergency, Fresh en Misled.
Lekker gedateerd, maar wel funky!

avatar van Poeha
Misled vind ik nog steeds by far hun beste nummer.

avatar van Snakeskin
dit is niks

avatar van principal2000
Zonder dit te vergelijken met hun echte funky beginperiode, is dit eigenlijk een prima album. Het is bekend dat Kool & The Gang in hun latere periode vooral poppy muziek maakten. Op de A-kant van dit album staan eigenlijk gewoon 4 hits. Cherish is hier de bekendste van en wordt door menigeen uitgekotst (met dank aan o.a. Sky Radio). Eigenlijk vind ik het wel een mooi nummer, maar het is helemaal kapot gedraaid en ook wel zeer zoetsappig. Fresh blijf ik heel erg lekker vinden en Emergency en Misled zijn goede, iets minder bekende hitjes van deze groep. Kant B is swingt ook op een poppy manier. Alleen Bad Woman is dan weer een iets te zoetsappig nummer.

avatar van Madjack71
Het beste deel bevind zich op kant A. 3 goede, vlotte, funky nummers, waarbij Misled een rauw randje heeft. Cherish is de ballad, waarvan nu de glazuur los van je gebit komt te zitten, maar dat ik destijds wel een mooi nummer vond.
Kant B begint met Surrender, wat in het licht van de voorgaande nummers, niet diezelfde kracht heeft. Bad Woman, komt wat laat op gang, maar het einde kan er mee door. Daarvoor is het mij te zoet. You are the One voegt weinig toe behalve de speelduur.
Voor de speelduur een mager albummetje, maar als dit de muze is, dan is het ws. beter zo.

Ondergewaardeerd album.

Vooral Misled vond ik destijds (en nu nog steeds) een van hun beste nummer.
Eigenlijk staat er gewoon geen slecht nummer op dit album.

Alleen is cherish inderdaad kapot gedraaid.

Ook het ingetogen Bad Woman is prachtig.

avatar van Poeha
Dertien jaar later, maar eens met duran. Blijft een goed album.

Met voorop het onvolprezen en gedreven Misled, dat "rockt" lekker weg, evenals die andere topper van ze, Tonight, van het album hiervoor, In the Heart (1983).

Verder uiteraard de grote swingende hit Fresh, Emergency komt ook goed mee. Cherisch zal nooit kapot gedraaid raken bij mij. Glazuur? Het zal best, blijft voor mij een retegoede track.

Grote meevaller is de ballad Bad Woman inclusief sax ondersteuning. Mooi zwijmelnummer.
De overige twee zijn wel duidelijk minder. You Are the One is een niemendalletje. Surrender is verder een prima track, maar haalt het niveau van de hits niet.
Al met al toch zeker 4* waard.