Chase Fifty Six - Allatoona Rising (2010)

geen stemmen

Roots / Rock
Label: Dirtleg

1. MaryJane (6:49)
  2. Goodbye Princess (4:25)
  3. Let It Go (4:17)
  4. A Hundred Roses (2:58)
  5. Trailer Park Love (6:48)
  6. Ready Tonight (5:47)
  7. Frat Boy Bar (4:35)
  8. Worst Thing (4:25)
  9. Hey Bartender! (2:12)
  10. Devil's Bed (3:25)
  11. Wastin' Time (3:45)
Hendrik68
Eind vorig jaar hoorde ik voor het eerst van Chris Stalcup. Met een aantal topmuzikanten uit zijn omgeving bracht hij als Chris Stalcup & The Grange het schitterende album "Dixie Electric Company" uit. Een album vol prachtige songs over vergane liefde en andere treurige zaken uit het dagelijkse leven. Maar Stalcup was al langer actief en zo bleek hij ook de zanger van de band Chase Fifty Six. In 2009 namen ze dit album Allatoona Rising op. Ik noemde Chris Stalcup & The Grange een soort van rustige Slobberbone en dat geldt eigenlijk ook voor Chase Fifty Six. Qua sound verschilt het nauwelijks van elkaar. De karakteristieke stem van Stalcup bepaalt ook dit album en de begeleiding is vrijwel identiek. Een soort van southern rock light. Zelf noemt hij het Georgia rock, maar inwoners van Georgia vragen zich zelf ook af of er überhaupt wel zoiets bestaat als Georgia rock. Hoe dan ook het klinkt allemaal even heerlijk met hele herkenbare thema's in liedjes die je direct bijblijven. Kortom, hetzeflde als Dixie Electric Company. Ik weet niet in welke hoedanigheid Chris Stalcup over een paar jaar weer opduikt, maar van mij mag hij nog veel van dit soort albums maken. Niet bepaald de grootste vernieuwer, maar wel een man die weet hoe je liedjes met een kop en staart maakt.