menu

Pelican - The Cliff (2015)

mijn stem
3,10 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Electronic / Metal
Label: Southern Lord

  1. The Cliff [Vocal Version] (4:03)
  2. The Cliff [Justin K. Broadrick Remix] (8:27)
  3. The Cliff [AH & BCM Remix] (6:08)
  4. The Wait (6:01)
totale tijdsduur: 24:39
zoeken in:
avatar van Metalhead99
3,0
Een aardige EP die je eigenlijk haast wel als single kan beschouwen, gezien 4 van de 5 nummers verschillende versies van "The Cliff" zijn (op mijn versie staan 5 nummers met als vijfde nummer nog een live variant van het betreffende nummer).
Beide remixen gaan wat meer de electronica hoek in en ik moet zeggen dat dit wel op een redelijk geslaagde wijze is gedaan. Alleen is de eerste me net wat te lang (uitgerekt naar 8 minuten).
Dit lijkt me meer zo'n aardig hebbedingetje voor de doorgewinterde fans. Ik denk dat de rest eerst maar eens aan hun gewone langspeelplaten kan beginnen.

avatar van Metalhead99
3,0
Nu ga ik overigens compleet voorbij aan "The Wait", wat juist misschien wel het meest noemenswaardige nummer van deze EP is. Een mooi, sfeervol post-rock nummer. Rustig, kalmerend, lekker laagdrempelig voor de minder geoefende post-rock luisteraars. Een sterk nummer.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:08 uur

geplaatst: vandaag om 09:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.