tuktak schreef: Supersfeervolle organische ambientdrones, grijpt je meteen bij de lurven. Grappig detail van dit label is dat de releases uitkomen op de dag dat de maand hetzelfde getal bevat. 10-10-2014 in dit geval.
Ik ben helemaal weg van het concept achter het Eilean label; een fictieve wereld met 100 markeerpunten elk op een ander deel en waarbij de artiesten dan een soundtrack moeten maken. Het artwork is telkens bijzonder fijn en naar ik begrepen heb stopt het ook na deze 100 punten. Ook zoals hierboven is aangehaald verschijnen de releases dus enkel op dagen met hetzelfde getal als de maand.
On topic is dit dus de muziek die zich ergens midden op een nachtelijke zee situeert omgeven door dikke mist. Het gevoel van alleen op zee wordt hier perfect weergegeven. Met behulp van gitaar, synths en tape loops wordt hier een mystieke sfeer gecreëerd.