Frank Sinatra - Softly, as I Leave You (1964)

Jazz
Label: Reprise

1. Emily (2:58)
  2. Here's to the Losers (3:05)
  3. Dear Heart (2:43)
  4. Come Blow Your Horn (3:07)
  5. Love Isn't Just for the Young (2:57)
  6. I Can't Believe I'm Losing You (2:43)
  7. Pass Me By (2:25)
  8. Softly, as I Leave You (2:50)
  9. Then Suddenly Love (2:15)
  10. Available (2:47)
  11. Talk to Me Baby (3:00)
  12. The Look of Love (2:43)
avatar van heartofsoul
Een beetje onevenwichtig is dit album wel, en bovendien heb ik de indruk dat Sinatra te veel aan de leiband van de producers (Sonny Burke en Jimmy Bowen) heeft gelopen, maar desondanks is dit is een heel aardig album, al drukken de sixties er een behoorlijk zwaar stempel op.

Alleen al om twee redenen is dit album naar mijn mening toch de moeite waard: Sinatra zingt hier prachtig, en bovendien behoort I Can't Believe I'm Losing You tot zijn allermooiste opnames. Daar staan dan weer wat mindere en oppervlakkigere nummers zoals Pass Me By en het poppy Then Suddenly Love tegenover.
Het titelnummer (met een groot koor, daar moet je tegen kunnen) Softly, As I Leave You vind ik trouwens ook erg mooi, evenals Love Isn't Just for the Young.
Een album dus voor de echte Sinatra-fan - de doorsnee geïnteresseerde is beter af met een goede compilatie, of een paar topalbums, zoals Songs for Swingin' Lovers, In the Wee Small Hours of September of My Years.

avatar van E-Clect-Eddy
Ben geen fan van Frank Sinatra noch van swing, jazz, big band etc maar de eerste helft bevalt prima.