The Jacksons - 2300 Jackson St. (1989)

Soul / Pop
Label: Epic

1. Art of Madness (5:07)
  2. Nothin' (That Compares 2 U) (5:22)
  3. Maria (5:48)
  4. Private Affair (4:10)
  5. 2300 Jackson Street (5:06)
  6. Harley (4:24)
  7. She (5:01)
  8. Alright with Me (3:25)
  9. Play It Up (4:53)
  10. Midnight Rendezvous (4:24)
  11. If You'd Only Believe (6:13)
avatar van snoopy
Geen Michael Jackson

snoopy schreef:
Geen Michael Jackson

Wel hoor! Op de titeltrack snikt, piept en gilt hij wat mee.
Niet echt de moeite waard trouwens.

Leukste nummers vond ik (toendertijd) Art of madness (beetje gedateerd nu), Maria, en de single Nothing (that compare 2 u)

Davez
Maria was wel geweldig goed. Eeenb eetje over the top klinkt het nu wel. Het titelnummer is één grote geeuw.

avatar van lennon
toen dit album werd uitgebracht was het al duidelijk dat het niet succesvol zou worden, simpelweg omdat MJ er niet op meedeed (op de titeltrack na dan)

Leuk voor de verzameling, meer is zeker geen hot item in de cd speler !!

Lacoste
Niet echt een heel denderende cd, zoals hierboven al werd gezegd deed Michael niet mee en dat zegt al genoeg! The Jackson 5/The Jacksons waren echt afhankelijk van Michael!

2300 Jackson street (het nummer) is best wel eens leuk om op zijn tijd te horen, de rest van de cd is nou ook weer niet zo slecht dat het geen voldoende waard is, maar hoger dan een 3 gaat het echt nooit worden!

3***

Vergis je niet in de 2,33 score bij dit album: zo slecht is het nou ook weer niet. Vind je de muziek van de Jacksons lekker, dan is dit album nog wel interessant.

avatar van ThePrinceOfPop
Leuke album die heel goed begint maar daarna daalt het niveau, met Alright With Me gaat het niveau weer heel hoog, maar daarna daalt het weer

PS: Wat zingt Jermaine geweldig in Alright With Me
En wat was If You´d Only Believe heel slecht en vals gezongen live tijdens de Jackson Family Honors, moest MJ het weer redden door zijn prachtige stem. Celione Dion zong het wel goed .

Jermaine zong goed.
Randy begon vals, maar daarna maakte hij het wel goed.
Marlon wilde soort van los, 1 tip ga aub nooit meer los.
Tito was de slechtste heel ritmeloos en vals.
Jackie beter dan Marlon en Tito, maar nog steeds slecht.
Michael zong het geweldig zonder zijn best te doen.

Optreden: YouTube - If you only believe - Celine Dion & Michael Jackson

avatar van edje1969
Jammer. Na een paar goede albums en lange afwezigheid met matig album terugkomen. Enkel Nothin' hoort bij de betere Jacksons nummers. Titelnummer is mierzoet, verder wel aardig. Nooit nodig gevonden lp (jaja toen nog wel) later op cd te vervangen.

avatar van lennon
Ook voor mij is dit de enige lp de ik niet in bezit hoef te hebben.

avatar van Minneapolis
De eerste 4 nummers zijn best leuk. Maria zelfs heel leuk.
Daarna moet je er snel bij zijn om het titelnummer te skippen als je je tenen recht wilt houden (bijzonder, die 5 stemmen voor "favoriete track").
Harley is een wat kinderlijke Speed Demon. She is regelrechte New Jack Swing en daarmee meer Teddy Riley dan Jacksons. Alright with me is een vrolijk nummer met een goede Jermaine.

avatar van LucM
Het bewijs hoe The Jacksons afhankelijk waren van het talent van Michael Jackson. Zonder hem stellen The Jacksons weinig voor: zwakke songs, ofwel mierzoete ballads ofwel mechanische dance (geen enkel nummer steekt boven de middelmaat uit). Daarnaast maakt de productie dit album ook gedateerd wat je niet van de vorige Jackson-albums kunt zeggen.

avatar van Darkzone
Vroeger als tiener had ik dit album op cassette (nu nogsteeds, als MJ/Jacksons-fan) en hem best vaak gedraaid. Jacksons zonder MJ was toch anders, maar zeker niet verkeerd. Op de cd-single van het titelnummer staat ook nog een non-album track.

Vandaag kwam ik dan eindelijk de lp tegen (bij de Vinylloods in Dordrecht) en hem uiteraard meegenomen. En ik moet zeggen dat het nogsteeds een erg aangename plaat is en dat het ook in een huis met kinderen goed te draaien is. Geen Triumph of Victory, maar anno 1989 was daar ook de tijd niet meer voor.