Arab Strap - Monday at the Hug and Pint (2003)

Label: Matador

1. The Shy Retirer (4:04)
  2. Meanwhile, at the Bar, a Drunkard Muses (2:25)
  3. Fucking Little Bastards (6:15)
  4. Peep-Peep (3:10)
  5. Flirt (3:22)
  6. Who Named the Days? (4:22)
  7. Loch Leven Intro (2:28)
  8. Loch Leven (3:17)
  9. Glue (3:12)
  10. Act of War (4:10)
  11. Serenade (3:50)
  12. The Week Never Starts Round Here (2:16)
  13. Pica Luna (2:56)
avatar van Ludo
Wat mij betreft de beste plaat van Arab Strap. Nog een tikkeltje depressiever dan anders.. Foute electronische beats en en een prachtige vuurwerkserenade.

avatar van Yeahz
Arab Strap is langzaam maar zeker een van mijn favoriete bands aan het worden. Die ongelofelijk broeierige en deprimerende sfeer is verslavend. Op deze cd verlegt Arab Strap grenzen binnen hun zelf gecreeerde 'murmel-whiskey-bar-gefilosofeer'.

Zo opent 'Monday at the hug and pint' met het up-tempo nummer 'The shy retirer'. Een stuwende discobeat met het letargische gemurmel van Moffat eroverheen. Absoluut een van mijn favoriete nummers.

Vervolgens maakt het enigszins langzame getaargepingel op voorgaande cd's plaats voor een iets sneller ritme, horen we een meer elektrisch geluid en wordt de doedelzak nota bene gehanteerd. Ja, dit is in al zijn spaarzaamheid en troosteloosheid een rijke plaat van Arab Strap.

avatar van jorro
Halfje erbij. Vond het album in de breedte niet zo sterk, maar ik kom daarop terug. Maar Fucking Little Bastards en Loch Leven blijven mjn favoriete tracks.
Houd je van donker en triest dan zijn de albums van Arab Strap aan te bevelen. Met koptelefoon!

avatar van Lau1986
Een leuk album om eens te horen. Toch blijft het bij mij niet echt hangen. De zanger heeft en aangename stem.