Fẹla Ransome-Kuti & The Africa 70 - He Miss Road (1975)

Nigeria
Wereld
Label: EMI

1. He Miss Road (10:47)
  2. Monday Morning in Lagos (11:16)
  3. It's No Possible (17:36)
Joy
femi kuti

wat voor muziek je ook mooi vind,
luisterten die hap

zon 80 platen, veelaal live platen, vol met improvisatie en allemaal even lekker om naar te luisteren

afrikaans

kuti was een van de weinigen op de aardbol die zijn trompet/sax kon blijven spelen en tegelijkertijd door ademen

gevolg waren soloos van 10 minuten, onafgebroken

ongekend talent

heerlijk

voor zijn hele ouvre

avatar van Toon1
Dadelijk nog eens draaien, het is inderdaad een heerlijke plaat.

avatar van zellie
wat swingt dit...echt heerlijke groove
super drummer Tony Allen...
solo werk van Allen is ook erg goed

avatar van MAS
MAS
Geweldige plaat!

avatar van knots
It's No Possible is misschien muzikaal gezien wel een van kuti's beste.

avatar van freakey

gevolg waren soloos van 10 minuten, onafgebroken

ongekend talent

heerlijk

voor zijn hele ouvre

Mooi gezegd Malle... maar dan Fela he.... niet Femi....

avatar van principal2000
Weer een album zonder slechte nummers, al vind ik de nummers op dit album bij vlagen net dat kleine beetje missen om de volle score te geven. Desalniettemin is dit nog steeds een uitstekend album van Fela Kuti en zijn band.

avatar van popstranger
Ben momenteel enkele albums van fela kuti aan het ontdekken en moet zeggen dat me dit wel aanstaat! Jammer dat de zomer bijna voorbij is want deze doet het volgens mij ook heel goed buiten in de tuin met wat vrienden, alleen is stilzitten dan wel moeilijk...

avatar van EttaJamesBrown
Kan weleens de fijnste Fela zijn! Ik smul van It’s no possible.