Leviathan - Scar Sighted (2015)

Label: Profound Lore

8. All Tongues Toward
  9. Aphōnos
avatar van dix
dix
Wat een heerlijk ongezond vooruitzicht.

avatar van dix
dix
Oei oei oei wat klinkt dit allemaal scherp en urgent.

Occasionally heb ik wel eens wat Leviathan tot me genomen, maar dit is toch van een heel andere schnitt. Veel variatie wat maakt dat de plaat niet enkel en alleen voor Black Metal die-hards de moeite waard is. Door de theatrale en ook humoristische aanpak, de bákken galm en de bas-bariton van Whitehead doet het me soms wat aan Type-O-Negative denken. Maar dan dus wel binnenste-buiten gekeerd, hè ?

Iets minder psychedelisch, maar het lijkt vooral op Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life (2008). Ik zeg Bam, volume open en gaaaaaan!