Rob Mazurek and Black Cube SP - Return the Tides: Ascension Suite and Holy Ghost (2014)

Verenigde Staten / Braziliƫ
Avant-Garde / Jazz
Label: Cuneiform

1. Oh Mother (Angel's Wings) (16:44)
  2. Return the Tides (16:55)
  3. Let the Rain Fall Upwards (18:08)
  4. Reverse the Lightning (16:16)
  5. Return the Tides [Excerpt] (6:56)
avatar van Ataloona
Bijzonder mooi album. Sterke free-jazz (heerlijke Braziliaanse invloeden) met een hoop ambient, vrije rockinvloeden en geëxperimenteer middels tapes en loops. Aan de ene kant wel jammer, want de pure jazz suites in het eerste, tweede, vierde en vijfde nummer zijn om van te smullen. Pure extase. Vooral Oh Mother (Angel's Wings) is waanzinnig. Aan de andere kant maakt het ongewone geëxperimenteer deze plaat ook wel bijzonder, maar ik kan het nog niet helemaal plaatsen. Zonder dat had ik 'm misschien wel 4,5/5 - 5/5 sterren gegeven. Nu laat ik het nog even bezinken, maar een 4/5 kan er makkelijk vanaf.

avatar van Ataloona
Oh Mother (Angel's Wings) toch weer voor de tweede maal op repeat. Wat een ongelooflijk mooie compositie. Onwerkelijk! Past als soundtrack bij elke indringende film.