Bane - Give Blood (2001)

Metal / Punk
Label: Equal Vision

1. Speechless (1:25)
  2. Some Came Running (2:37)
  3. Snakes Among Us (3:58)
  4. Release the Hounds (2:39)
  5. What Holds Us Down (1:18)
  6. Ante Up (2:38)
  7. Bang the Drum Slowly (2:18)
  8. Sunflowers and Sunsets (3:17)
  9. The Big Gun Down (2:44)
  10. Ali vs. Frazier I (2:45)
beste album ooit.

avatar van Fza
Fza
Muzikaal zit het prima in elkaar maar de stem van de zanger werkt mij echt op de zenuwen.

Harco
Dat onderscheidt het toch juist van het gros van de hardcore bands? Tenminste, de stijl uit die periode. Ik weet niet of die nog steeds gehanteerd wordt tegenwoordig, want ik verdiep me er totaal niet meer in.

Harco
Nu maar €3,99 (gratis thuisbezorgd) bij CD-Wow. Daar kun je hem niet voor laten liggen.

avatar van bennerd
Harco, als je ooit nog eens wat hardcore wilt opleggen, kan ik je Have Heart en Verse aanraden, twee bands die ongeveer in het straatje van deze plaat liggen.

Harco
Kende beiden eigenlijk alleen van naam, en instrumentaal inderdaad vergelijkbaar met Bane. Wat Bane echter zo tof maakt, zijn Bedard's vocals.

De cover van The Things We Carry is me trouwens wel altijd bijgebleven; vet ding. Have Heart kwam echter net op toen ik net stopte met hardcore.

avatar van bennerd
Have Heart is inmiddels al gestopt, dus verder dan twee cd's en een EP zullen ze niet meer geraken

Hier maak je trouwens een erg goed punt:
Harco schreef:
Wat Bane echter zo tof maakt, zijn Bedard's vocals..

Af en toe heb ik een bui waarin ik deze band enorm kan waarderen (de zang blijft een love-it-or-hate-it geval, kan tot schizofrenie leiden). Nu dus weer, heerlijk 'What holds us down' meebrullen.

Glitch
Dit is echt zo’n geweldige plaat van zo’n geweldige band… Slechte albums hebben ze niet, maar dit is mijn favoriet. Het cleaner klinkende The Note op een nipte tweede plaats.

Heel emotioneel geladen hardcore met een eigen gezicht. Soms neerslachtig, vaak euforisch, altijd “echt”, hoe stom dat laatste ook klinkt. Als je niet overtuigd was van de kwaliteit in de studio, had je ze live moeten zien. Daar toonden ze tot de absolute top van het genre te horen.