Terence Blanchard - Inside Man (2006)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Ten Thirty (1:58)
  2. Thrown a Bone (2:36)
  3. Stevie Switcharoo (1:35)
  4. Dalton's World (0:45)
  5. 357 (0:58)
  6. 392 (1:39)
  7. 2nd Floor Window (0:47)
  8. Defend Brooklyn (1:18)
  9. Food Chain (1:12)
  10. Above Your Pay Grade (1:27)
  11. Everything Hunky Dory (1:30)
  12. Frazier's Tour (4:53)
  13. Press Here to Play (1:41)
  14. Nothing Yet (2:06)
  15. Demands in Place (1:00)
  16. Here Lies Peter Hammond (2:34)
  17. Nazis Pay Too Well (3:55)
  18. Nice Talking to You (1:19)
  19. They Bugged Us (1:45)
  20. Hostage Takedown (2:49)
  21. Dr. Phil (1:13)
  22. Photo Ops (2:01)
  23. ESU Search (1:26)
  24. Dalton's Cell (1:12)
  25. Follow the Ring (4:17)
  26. Good and Ready (2:21)
  27. Chaiyya Chaiyya Bollywood Joint (6:10)

met Sukhwinder Singh en Sapna Awashti feat. Panjabi MC

Chaiyya Chaiyya klinkt geweldig aanstekelijk en past zelfs (verrassend genoeg) zo sterk bij de film, dat ik het echt als een vertegenwoordiging ervan zie. Blanchards score daarentegen is van het 'goed en effectief in de film, maar niet afzonderlijk ervan' soort. Duidelijk zijn stijl overigens; enkele aspecten van The 25th Hour worden hier over de volledige speellengte uitgetrokken.

neo
Nog niet afzonderlijk geluisterd?

Nope, enkel de film. Heb verder geen uitzonderlijke interesse erin om volledig te luisteren

score-freak schreef:
Chaiyya Chaiyya klinkt geweldig aanstekelijk

Voor mij een reden om de score in z'n geheel te beluisteren. Daarbij is de film zelf ook zo slecht nog niet

avatar van andnino
Heerlijke Amerikaanse jazz achtige sfeer die er in de hele film en soundtrack hangt..

hij is goed voor een keer te horen. Chaiyya Chaiyya is idd een heel leuk nummer. paste ook goed bij de film. ik beluister de cd altijd nog eens apart. geeft je nog een andere kijk op de cd.

avatar van thomzi50
Deze muziek werkt erg goed bij de film zelf, en ook als losse score is het best overtuigend. Niet spectaculair, natúúrlijk niet: dat is het bij Blanchard nooit, hij mikt niet op het grote gebaar of het sentiment, maar zorgt wel voor een heel sfeervolle, toepasselijke ondergrond. Geen score die ik nog heel vaak zal beluisteren, wel een die goed in elkaar zit en die me bevalt.