Everlast - Whitey Ford Sings the Blues (1998)

Hip-Hop / Country
Label: Tommy Boy

1. The White Boy Is Back (0:45)
  2. Money (Dollar Bill) (3:14)

met Sadat X

7. Tired (2:22)
  8. Hot to Death (3:49)
  9. Painkillers (3:23)
  10. Prince Paul (0:59)
  11. Praise the Lord (3:05)
  12. Today (Watch Me Shine) (5:02)

met Bronx Style Bob

13. Guru (0:17)
  14. Death Comes Callin' (4:16)
  15. Funky Beat (4:03)

met Casual en Sadat X

16. The Letter (2:06)
  17. 7 Years (4:04)
  18. Next Man * (3:52)
Het album begint werkelijk fantastisch met als hoogtepunt What It's Like, maar daarna vond ik er bar weinig aan (toch niet mijn genre dit). Toch nog op de valreep 3 sterren.

avatar van Sjoerd
Vind dit toch wel een vrij sterk album. Ik wordt em in ieder geval niet gauw zat en dat wil toch wel wat zeggen

Geniaal en solide.

avatar van Weirdo Wizzy
Pas 'What It's Like' ontdekt. Wat een geniaal nummer zeg gewoon kippenvel kreeg ik ervan. Dit album moet ik echt eens checken.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja heb het album nu meermalen geluisterd en het hele album is geweldig. Ik geef het een 4,5 ster en hij komt binnen in mijn top 10 op nummer 4.

Wat maakt dit album dan zo geweldig? Er is vooral veel variatie op dit album. Everlast wisselt pure hiphoptracks af met tracks waarop hij meer zingt. Allerlei verschillende onderwerpen worden behandeld op deze cd. Everlast kan vooral erg goed met veel gevoel rappen/zingen; hij heeft dan ook een geweldige stem vind ik.
Mijn favoriete nummers zijn: What It's Like, Get Down en The Letter

avatar van Frisoboei
Echt een topalbum!
Ik hoorde bij een vriend van me in de auto een keer What its like vanaf een verzamel rock cd. We gingen elke keer helemaal los en hebben hem grijs gedraaid. Ik downloade het album een tijdje later, en echt geweldig!

Erg originele muziek, prachtige combo van rock/hiphop/country.

Gaat niet vervelen en echt een paar ijzersterke nummers!

5!

avatar van discipline
Hier staat het allermooiste nummer op die ik ken: what it's like de rest kan mij niet helemaal bekoren maar nummers als: painkiller, get down, praise the lord en 7 years maken van dit album toch een dikke 3,5*

avatar van discipline
Ik heb nu de cd even wat beter geluisterd en vind het eigenlijk wel een heel vet album de hip hop nummers zijn ook echt steengoed everlast is een redelijke mc die mij niet altijd even kan bekoren maar op dit album vind ik hem wel een goeie mc en what's it's like blijft nog steeds een van me favouriete nummers ooit!

kArIzMa_TuRk
Painkillers is toch echt wel een nummer dat bij ''de beste nummers ooit gemaakt'' hoort. Wat een geweldig nummer. Ben na dat nummer gaan googlen of de man daadwerkelijk vastzit in een rolstoel. Niet het geval. Hij verteld het wel met emotie. Geweldig. Ik raad iedereen aan dat nummer te gaan beluisteren.

Ik ga het album een kans geven. Ik geloof wel dat ik het beste al heb gehoord...

avatar van Shelter
what it's like vind ik het beste nummer....
Rest is wel aardig, niet geweldig maar wel aardig.

avatar van flow natural
Gewoon een lekker album :d

avatar van War-Ultima
De mobb deep cover van everlast is echt geweldig, lekker rauwe stem met mobb deeps lyrics, voor mij zelfs nog beter dan het origineel van mobb deep.

Shook ones

P-DawG
Dope maar niet beter dan het origineel.

avatar van MAS
MAS
Zeer geslaagde combinatie tussen hiphop en blues! (Of is het country? Ik heb totaal geen verstand van bijde genres dus het is voor mij moeilijk om een onderscheid te maken.) Everlast laat hiermee zijn veelzijdigheid als artiest zien.

Die Shook ones cover vind ik trouwens niet zoveel aan.

avatar van siedss
Vanmiddag in een tweedehands winkeltje gevonden. Vond de cover er wel chill uit zien en kende het ergens van. Lekker plaatje zeg! Vooral what it's like. 3.5 *

avatar van Twinpeaks
Prima plaat en een mooie cross over tussen hip-hop en blues/country . Het lome in de plaat stoort geen moment en blijft een relaxte vibe geven .Everlast heeft iets te melden en doet dat onomwonden. Normalitair loop ik met een grote boog om hip-hop heen maar deze is een blijvertje . 3 en halve ster voor deze .