Paperclip People - The Secret Tapes of Dr. Eich (1996)

Dance / Electronic
Label: Planet E

1. Welcome Center (2:53)
  2. Oscillator (6:23)
  3. Paperclip Man (5:00)
  4. Throw (6:25)
  5. The Climax (6:40)
  6. Clear and Present (6:03)
  7. Floor (5:54)
  8. Steam (5:37)
  9. Country Boy Goes Dub (5:19)
  10. Slam Dance (4:04)
  11. Parking Garage Politics (5:37)
  12. My Neighborhood (10:01)
avatar van Dridge
Buiten een hoop 12" om zo'n beetje het enige album wat Carl Craig / Paperclip people heeft uitgebracht.
Er valt niet veel te beleven aan dit album vindt ik , alleen "steam" springt er uit voor mij.

avatar van T.O.
Niet veel te beleven? Oscillator, Throw en The Climax zijn klassiekers!

avatar van dj maus
Sterk album rondom de reeks briljante singles die Carl Craig onder dit pseudoniem uitbracht. Het lijkt erop dat hij deze naam voorbehield voor tracks waarin hij samples gebruikte, iets wat je in tracks onder zijn eigen naam bij mijn weten niet tegen zult komen (of het is een remix, natuurlijk).

The Climax blijft de absolute PCP-favoriet. Op Throw of The Floor kan ik absoluut niet stil blijven staan. Steam is een geweldige remake van The Flying Lizards' sowieso al geweldige 'Steam Away', terwijl Paperclip Man draait om enkele geloopte seconden van Yello's Bostich.

De laatste vier nummers zijn wat minder en het is wel jammer dat Remake (zijn 'remake' van E2-E4 ontbreekt). Daarom een 4.

tuktak
nu geremasterd en opnieuw uitgebracht op dubbel vinyl, sjieke nieuwe hoes ook!
hoes

avatar van Weirdo Wizzy
Wat leuk...volgens mij is dit mijn eerste waardering hier voor een echt techno-album. En ik heb hier ook wel een echt klassiekertje te pakken als ik mij niet vergis. Hoewel ik niet heel erg thuis ben in de techno kan ik wel zeggen dat de stijl van Carl Craig me enorm bevalt. Zijn techno geeft een soort warm gevoel over het algemeen. Verder kan ik ook niet echt onder woorden brengen wat ik hier zo fijn aan vind. Vind ik lastig bij deze muziek. Wat Dj maus hierboven zei kan ik het dan wel mee eens zijn. Na Steam is het niveau wel ietsje lager, maar er staan daarvoor ook wel een paar echte krakers op. Mijn favoriete nummers zijn Throw, Steam en Floor. Vooral Throw heb ik dit jaar echt grijs gedraaid.

4 ster

avatar van RogerV
Goede verzamelaar van sterke tracks van Carl Craig van dit project. Toch jammer dat van Throw en Clear and Present de verkorte versie erop staat. Hadd Craig die erop gezet en (My neighbourhoud weggelaten om plaats te maken), dan waren de 5 punten voor hem geweest.