Lindisfarne - Magic in the Air (1978)

Label: Mercury

1. Lady Eleanor (4:33)
  2. Road to Kingdom Come (3:41)
  3. Turn a Deaf Ear (3:45)
  4. January Song (4:16)
  5. Court in the Act (3:03)
  6. No Time to Lose (2:52)
  7. Winter Song (5:26)
  8. Uncle Sam (2:56)
  9. Wake Up Little Sister (2:38)
  10. All Fall Down (3:32)
  11. Meet Me on the Corner (2:38)
  12. Bye-Bye Birdie (2:25)
  13. Train in G Major (3:28)
  14. Scarecrow Song (3:38)
  15. Dingley Dell (5:57)
  16. Scotch Mist (2:09)
  17. We Can Swing Together (10:04)
  18. Fog on the Tyne (3:52)
  19. Clear WHite Light (6:25)
Lindisfarne kende ik van de hit 'Lady Eleanor' en één van de eerste platen die ik kocht was een plaat van Lindisfarne op het Pickwick label met de titel Lady Eleanor met verder nog wat bekende nummers.
Veel, veel later nog wat platen gekocht, maar Lindisfarne leed een beetje aan hetzelfde euvel als America, het werd commerciëler, gladder, weinig meer aan. Verder had Lindisfarne nogal wat personeelsproblemen, er vertrokken en kwamen van allerlei muzikanten. Ik heb nog de vinyl dubbelaar en deze laat het concert horen dat de band gaf tijdens de kerstnacht van 1977 in Newcastle gaf, hun thuishaven Bijna ieder jaar was de band present en dat is te horen ook. Publiek is enthousiast en veel bekende nummers worden gespeeld, waaronder ook Lady Eleanor (aan het begin) , dat ook nog een hit in Nederland is geweest. De band klinkt zo nu en dan nogal mainstream, maar dat vindt het publiek zo te horen geen probleem. De combinatie van folk, country,blues en rock is ook niet verkeerd, zeker niet live.
Het zijn ten slotte goede muzikanten en voor een thuis publiek is het altijd lekker spelen. In Newcastle is Lindisfarne altijd ook populair gebleven.
In hetzelfde jaar werd trouwens ook nog een gewone plaat uitgegeven , namelijk 'black and fourth' ook weer redelijk mainstream , maar wel een hele mooie hoes !
Lindisfarne is blijven bestaan met veel wisselingen , op een gegeven moment ook ruzie over de naam en toen tourden er twee bands met Lindisfarne in de naam, namelijk The Lindisfarne Live band en the Lindisfarne Story.
De belangrijkste man van Lindisfarne Alan Hull was toen al lang overleden (in 1995), dus deze ellende is hem bespaard gebleven.
Maar op zich is het best een leuk live album uit 1978, waarin alles nog pais en vree leek, het werd ten slotte rond kerst opgenomen.