Winters Bane - Heart of a Killer (1993)

Label: Massacre

1. Wages of Sin (6:28)
  2. Blink of an Eye (4:00)
  3. Heart of a Killer (4:25)
  4. Horror Glances (5:01)
  5. The Silhouette (4:34)
  6. Reflections Within (5:42)
  7. Haunted House (3:50)
  8. Night Shade (5:17)
  9. Winters Bane (4:33)
  10. Cleansing Mother (5:29)
DutchViking
Dit is de voormalige band van Tim Owens, de voormalige zanger van Judas Priest en thans werkzaam bij Iced Earth. Dit plaatje wil ik al lange tijd hebben, maar het lijkt dat ie alleen op importbasis te koop is. Moet ik toch nog maar eens goed gaan zoeken.

avatar van Dielie
ja, kijk eens op amazon.uk

een 10pond

avatar van Kronos
Oude berichten, maar toch even op reageren. Inmiddels is dit album ook gewoon verkrijgbaar bij Cosmox voor minder. Dit is wel een heruitgave met andere (lelijkere) hoes.

avatar van Germ
Germ (crew)
Dus de eerste band van Tim Owens was Wintersbane. Was de naam Blaze Bayley's eerste band niet Wolfsbane? Grappige parallel.

avatar van MetalMike
Blijft een lekker plaatje, soms een proggy tintje maar veelal gewoon heerlijke US Metal. Kocht de cd ooit nadat ik een recensie in de Watt (denk ik) gelezen had, was flink onder de indruk. Zang was een mix tussen Halford en Dickinson. De 2e referentie qua zang hoorde ik jammer genoeg later niet bij Priest terug, daar moest hij gemaakt heavy klinken helaas.
Zalige opener, te gek titelnummer en een geweldig "Reflection Wiithin", het refrein daarvan spookte weleens door mijn hoofd jaren later gewoon als ik op straat liep.
Ben de plaat weer eens aan het rippen, van de week maar even lekker luid aangooien...