menu

James Brown - Night Train (1961)

mijn stem
3,58 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
R&B / Soul
Label: King

  1. Hold It (2:13)
  2. The Scratch (1:43)
  3. Night Train (3:35)
  4. The Wobblers - The Wobble (2:08)
  5. Night Flying (2:40)
  6. Herb Hardesty - Just a Little Bit of Everything (2:28)
  7. Henry Moore - Doin' Everything (2:25)
  8. Suds (2:18)
  9. Hank Marr - Tonk Game (2:40)
  10. Henry Moore - Switch-A-Roo (2:40)
  11. Clifford Scott - Bushy Tail (2:30)
  12. Cross Firing (2:18)
totale tijdsduur: 29:38
zoeken in:
avatar van west
4,0
In 1961 ging James Brown naar het hoofdlabel van King records, vanwege zijn (verwachte) succes. In dat jaar nam hij ook dit grotendeels instrumentale swingende album op, waarop ook een aantal andere artiesten uit zijn stal zijn te horen. Oorspronkelijk heet deze plaat dan ook James Brown Presents His Band and Five Other Great Artists. Vanwege het grote succes in de hitlijsten van Night Train werd dat de titelsong. Night Train is een eigenzinnige cover van James Brown. In plaats van de teksten roept hij een lijst van steden van de oostkust van the USA. Daar zaten ook grote radiostations, waarvan hij hoopte dat ze zijn single zouden gaan spelen. Andere fijne J.B. tracks zijn o.a. opener Hold It en Suds. Maar ook de nummers van de andere artiesten zijn prima. Een erg lekkere plaat dit Night Train.

avatar van jorro
3,0
Ik ben nooit een fan van James Brown geweest en dit album bevestigt dat. Ik vind het allemaal maar net te verteren. Ook de bijdragen van andere artiesten vind ik matig. Dit album staat op de 50e positie in de 100 Greatest Albums of 1962. Dat vind ik erg hoog
3*

Gast
geplaatst: vandaag om 12:02 uur

geplaatst: vandaag om 12:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.