Kansas - Miracles Out of Nowhere (2015)

Label: Legacy

7. Dialogue: The Second Album
  8. Song for America
  9. Down the Road
  10. Dialogue: Masque
  11. Icarus (Borne on Wings of Steel)
  12. The Pinnacle
  22. Dust in the Wind
  23. Dialogue: The Miracle
  24. Nobody's Home
Ozric Spacefolk
Een verzamelaar met interview-bits er tussen? Of een radioshow?

Zephyr
Net even op de site van de band gekeken. Volgens mij zijn die 'dialogues' stukjes gesproken woord die door de band ingesproken zijn, en een soort verhaal(tje) zijn over het genoemde item dat er steeds achter staat.

avatar van Rudi S
Ozric Spacefolk en Zephyr
zie mijn berichtje hier, dit is een docu.
Kansas - Bryn Mawr 1976 (2014)

avatar van vigil

Altijd leuk zo'n interview van een veel jongere popie jopie presentator die geen idee heeft over wie, hoe en wat behalve dat ze bekend waren in de 70's...

avatar van gaucho
Ja, dat laatste is wel zonneklaar. Ter verdediging voer ik dan maar aan wat ergens in die commentaren onder de interview-video ook gezegd wordt: je kunt niet verwachten dat elke nieuwsredactie iemand klaar heeft zitten die de ins en outs van zo'n band weet. Zo'n jongen wordt door ook maar op gezet, en voor zijn leeftijd doet-ie in elk geval zijn best, binnen de formule van zo'n programma. Al stelt-ie eigenlijk geen enkele goeie vraag, hij laat Rich en Phil vertellen, en dat is misschien maar beter ook.

Wel een aardige gedachte, zo'n documentaire. Ik vraag me alleen af of zoiets op CD werkt, zo met die tekstfragmentjes. Ik ben bang van niet, zeker niet bij 'repeated listening'...

avatar van Brunniepoo
gaucho schreef:

Nee, dat werkt zeker niet. Bloedirritant en maakt dit album eigenlijk gewoon onluisterbaar. De eerste keer al. Gelukkig zijn er voldoende andere verzamelaars van Kansas beschikbaar.

avatar van RonaldjK
Heb deze als dvd met cd. Inderdaad, als cd werkt het niet met alle gesproken commentaren. Maar de dvd... wat een heerlijke documentaire! Van tijd tot tijd speel ik 'm af, vaak op beamer met grote audioboxen. Interessant om bijvoorbeeld te zien hoe drummer Phil Ehart degene was die de bandleden om zich heen verzamelde, al blijft in de docu onduidelijk hoe het zit met de periode pre-Kansas, terwijl wél duidelijk wordt dat Ehart de meeste heren en hun bands kende.

Het verhaal stopt helaas bij album Point of Know Return, wat minimaal één plaat te vroeg is. Waarschijnlijk de keuze van de producers, waaronder Ehart, sowieso degene die zich actief inzet voor de artistieke zijde van de band. Logischer was het geweest om het verhaal na Audio Visions te stoppen, het laatste album in de oorspronkelijke line-up. Mogelijk is dat gedaan om het verhaal over het uiteenvallen van die line-up te vermijden, maar bij het filmen van de docu waren die spanningen ver achter hen en de vriendschappen hersteld.
Ach, als dat het enige nadeel is: de documentaire wemelt werkelijk van de fascinerende anekdotes, verhalen over hoe albums, liedjes en tournees zijn ontstaan en daarbij vertelt het beeldmateriaal nog meer. Mooi ook om te zien hoe alle toenmalige bandleden hun herinneringen delen, tezamen het grote verhaal vormend. Grappig is de anekdote over de bijna-vechtpartij van bassist Dave Hope met een jaloerse Steven Tyler van Aerosmith, die de stroom wilde uitschakelen omdat hij niet kon hebben dat Kansas de zaal platspeelde.

Ook andere betrokkenen komen aan het woord. Al vroeg in hun carrière kwamen ze in contact met Queen, waarover Brian May vertelt. Daarnaast komt hun latere technicus (1988), producer Brendan O'Brien aan het woord. Plus David Wild van magazine Rolling Stone. Ook is superfan Garth Brooks te zien, ongetwijfeld zeer interessant voor het Amerikaanse publiek. Toch heeft zelfs de countryzanger wat zinnigs te melden.

Het meest fascinerend zijn logischerwijs de verhalen van de bandleden en andere nauwbetrokkenen, zoals producer Jeff Glixman, manager Budd Carr en platenbaas Ron Alexenburg. Als dvd zéér aanbevolen.

avatar van RonaldjK
Sinds een paar dagen staat de volledige docu op YouTube en nog legaal ook dankzij de platenbaas. Hier te zien, prachtig verhaal dus.

avatar van gaucho
Dank voor de tip! Ik ga daar op een geschikt moment eens goed voor zitten. Als groot Kansas-fan door de jaren heen zitten er vast nog wel anekdotes in die een eye-opener kunnen zijn m.b.t. de geschiedenis en de ontwikkeling van de band.