Excessives - Snaps, Crackles & Pops (1993)

Alternatieve titel: All Exclusive Tracks

2. Scissors (4:44)
  3. Landslide (5:29)
  4. Spirituous (4:42)
avatar van c-moon
Schitterende EP van de Mechelse garagerock sensatie "The Excessives". Maar het werd helaas ook hun zwanezang... De band leek toen anders wel in superdoen en zeker erg productief.. vrij snel na het album "Disco Colorado" verscheen deze EP. Overschotjes? Nee hoor, vier okselfrisse nieuwe tracks waren het..

"Fuel" ... gotta change my horse for a car cause it's running faster... fill up the air with smog... gotta move 'on .. mja...

De song heeft een enorme drive en werkt erg aanstekelijk... maar dat kan ook van "Scissors" gezegd worden.....

The Excessives bewezen al op "Disco Colorado" dat ze meer in hun mars hadden dan de -overigens prima- rechttoe rechtaan rocksong, en het experiment niet schuwen wilden.. dat merk je ook op deze EP, misschien wel in mindere mate dan op Disco Colorado..... alle vier de songs zijn knappe gitaarrocksongs, wel een ietsje "softer" dan we tot dan toe van hen gewend waren, en op "Landslide" doet zelfs de mondharmonica zijn intrede ... "Spirituous" is een mooie akoestische ballad !!!

Deze EP deed mij watertanden naar de volgende Excessives LP/CD, maar die kwam er helaas nooit. De groep viel uiteen, en enkele leden zouden een weinig later starten met de in België redelijk succesvolle DILDO WARHEADS, dan meteen omarmd door Studio Brussel alsook het StuBru-publiek..