Ancient Rites - Laguz (2015)

Belgiƫ
Label: Massacre

1. Golden Path to Samarkand (1:47)
  2. Carthago Delenda Est (5:29)
  3. Under the Sign of Lagoz (5:17)
  4. Von Gott Entfernt (Bij Nacht en Ontij) (4:23)
  5. Apostata (Imperator Fidelis) (5:41)
  6. Legio V Alaudae (Fifth Larks Legion) (5:03)
  7. Mind Unconquered (4:13)
  8. Umbra Sumus (We Are Shadows) (5:52)
  9. Frankenland (4:15)
  10. Fatum (Ill Fate / Noodlot) (2:44)
avatar van Eddie
Heey bestaan die nog, Ik was hier vroeger een groot liefhebber van. Zeker van de platen Fatherland en Dim Carcosa, op de eerdere werkjes vond ik het Bathory gehalte wat te hoog maar op die twee ontwikkelde ze echt een eigen stijl.
Ik ben heel benieuw wat ze na 9 jaar afwezigheid te melden hebben!

avatar van Edwynn
Ambient Rites gaar verder met waar Rvbicon ophield. Iets minder catchy maar zekering de moeite waard.

avatar van Eddie
Rvbicon heb ik destijds gemist. Deze is inderdaad niet heel erg verkeerd. Ik wordt er nog niet heel erg enthousiast van, maar slegt is het zeker niet.

avatar van GothicBowie
De epic extreme metalband Ancient Rites is zonder enige discussie een begrip in België, en daar ver buiten. Sinds 1988 timmeren deze heren al aan de weg, ondertussen brachten ze niet bitter veel albums op de markt, maar bouwden toch een heel sterke reputatie uit. Het zorgde ervoor dat Ancient Rites op veel sympathie kon rekenen, en nog steeds na al die jaren, in het 'metal wereldje'. Maar ook ver daarbuiten. Voor het laatste album van Ancient Rites moeten we al circa negen jaar terugkeren in de tijd. Rubicon (2006) is, zoals alle platen eigenlijk van deze band, uitgegroeid tot een ware klassieker. Laguz kwam via het label Massacre Records op de markt. We gaven het kleinood enkele luisterbeurten, wat nodig bleek te zijn.

Want eerlijk is eerlijk, het is geen hapklare brok vlees geworden. Een gegeven dat we na al die jaren ondertussen al gewoon zijn van Ancient Rites. Deze muziek vertelt ook een boodschap, en daarvoor moet je als luisteraar ook even nadenken, bij wijze van spreken. Bovendien is de structuur, waarrond de plaat is opgebouwd, ook wat ingewikkeld. Enig opzoekwerk i.v.m. Laguz Brengt ons trouwens bij de oude Germaanse Alfabet.

Ancient Rites ? Laguz - Snoozecontrol.be