menu

Dory Previn - Mythical Kings and Iguanas (1971)

mijn stem
3,77 (11)
11 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Label: Liberty

  1. Mythical Kings and Iguanas (3:32)
  2. Yada Yada La Scala (2:36)
  3. Lady with the Braid (3:59)
  4. Her Mother's Daughter (4:12)
  5. Angels and Devils the Following Day (2:44)
  6. Mary C. Brown and the Hollywood Sign (3:48)
  7. Lemon Haired Ladies (4:45)
  8. Stone for Bessie Smith (2:42)
  9. The Game (4:27)
  10. Going Home (Mythical Kings and Iguanas (4:48)
totale tijdsduur: 37:33
zoeken in:
avatar van muziekobsessie
3,5
"lady with the braid" is echt zo'n geweldig mooi nummer met zulk een geweldige oprechte tekst dat je niet anders kan dan je alles in te beelden wat ze zingt. Heel knap. Als de rest dat nivo had gehad was dit een meesterwerk. Maar dat is t niet. Maar dat ene nummer.... kippevel!

3,5
Ik vond deze plaat in de kringloop, zonder te weten wat het was meegenomen. Singer song writer uit de jaren 60 en 70, haar muziek is ook gebruikt in films. Op internet is wel wat over haar te vinden. De meeste critici vinden haar teksten subliem. Op zich een hele mooie plaat, ook muzikaal vind ik het goed te pruimen. Echt jaren 60 en 70, wat over geproduceerd hier en daar, maar toch wel een vergeten zangeres.
Ik ben benieuwd naar de andere platen, hoewel deze wel het beste scoort op internet sites. En inderdaad the lady with the bread steekt er bovenuit.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:05 uur

geplaatst: vandaag om 16:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.