Richie Kotzen - Cannibals (2015)

Label: Headroom

1. Cannibals (3:28)
  2. In an Instant (3:57)
  3. The Enemy (3:53)
  4. Shake It Off (4:24)
  5. Come on Free (4:36)
  6. I'm All In (4:24)
  7. Stand Tall (3:58)
  8. Up (You Turn Me) (3:27)
  9. You (4:44)
  10. Time for the Payment (3:59)
avatar van Metalhead99
De term "rock" dekt hier niet geheel de lading, want er zijn duidelijke pop, soul en R&B invloeden terug te horen in dit album.
Het album trapt af met het titelnummer. Een uptempo pop/rock nummer. Helaas ook één van de minste nummers wat mij betreft. Het tempo vind ik niet zo lekker en de track klinkt een beetje onsamenhangend. Zo vind ik Kotzen's stem niet zo passen bij de gepresenteerde muziek en lijkt hij zich hier een beetje te overschreeuwen.
In "In an Instant" komen de Soul invloeden duidelijk naar voren. Het achtergrondkoortje in het refrein, de ronkende bass en sowieso het hele geluid van het nummer. Kotzen's stem komt in dit nummer een stuk beter tot zijn recht dan in het voorgaande nummer.
"The Enemy" is een beetje een oubollig pop/rock nummertje waar iemand als Chris Rea in de jaren '80 best een hit mee had kunnen scoren. Qua stijl wijkt het behoorlijk af van wat er in de voorgaande twee nummers voorbij kwam.
En dat is eigenlijk het meest storende aan dit album. Kotzen heeft er zoveel verschillende stijlen en instrumenten in verweven dat het geheel erg rommelig en onsamenhangend klinkt.
Het is soms allemaal wat teveel van het goede, zo had een nummer als "Shake It Off" naar mijn mening beter geklonken met iets minder trommels en hammond keyboard.
Jammer, want Kotzen is zeker geen slechte artiest. Hij lijkt alleen een beetje zoekende naar wat voor stijl hij nou wil spelen.

avatar van Metalhead99
Met "You" heeft hij trouwens nog wel een prachtige ballad.

Mssr Renard
Het titelnummer is wel een draak zeg. De rest valt wel mee, maar deze plaat had zo van Lenny Kravitz kunnen zijn. Het is echt een pop-album.