Astrud Gilberto - Look to the Rainbow (1966)

Alternatieve titel: Once Upon a Summertime

Braziliƫ
Jazz / Wereld
Label: Verve

1. Berimbau (2:26)
  2. Once upon a Summertime (3:05)
  3. Felicidade (2:47)
  4. I Will Wait for You (4:42)
  5. Frevo (2:25)
  6. Maria Quiet (Maria Moite) (1:55)
  7. Look to the Rainbow (3:29)
  8. Bim Bom (1:52)
  9. Lugar Bonita (Pretty Place) (3:19)
  10. El Preciso Aprender a Ser So [Learn to Live Alone] (3:24)
  11. She's a Carioca (2:29)
  12. A Certain Smile * (1:30)
  13. A Certain Sadness * (3:11)
  14. Nega Do Cabelo Duro * (2:21)
  15. So Nice (Summer Samba) * (2:38)
  16. Voce Ja Foi a Bahia * (2:19)
  17. Portuguese Washerwoman * (1:30)
avatar van Lying Mouth
Ben je een lekker plaatje aan het draaien wat al een tijdjje niet meer uit de kast was gekomen, wil je daarna meteen even een stem uitbrengen en dan staat ie tot je stomme verbazing nog niet eens op de site

Meteen maar verandering in gebracht want deze Bossanova klassieker mag hier niet niet ontbreken

avatar van musicfriek
Toch eens proberen om meer van deze zangeres zien te vinden. Wat een heerlijk zomers plaatje is dit. Je waant jezelf gelijk op een strand met een lekkere cocktail in je hand. Vooral de jazz maakt deze muziek zo lekker. Aanrader! 4,5*

avatar van jabba
Een heerlijke zomerplaat.
Met de originele versie van "So Nice", dat gecoverd werd door Bebel Gilberto (geen familie van)

groente12
Wow Astrud Gilberto heeft echt een prachtige stem plus het muziek prachtige album.

avatar van heartofsoul
De niet onaangename en breekbare stem van Astrud Gilberto, gecombineerd met de prachtige arrangementen, die bijna alle van de hand van Gil Evans zijn, maken dit album tot een waar luistergenoegen. Het is een goede mix van populaire jazz en bossa nova, uitermate geschikt voor de komende voorjaarsdagen. De namen van de musici op dit album worden niet vermeld, maar er wordt dan ook nauwelijks gesoleerd. Misschien, zo suggereert AllMusic horen we Bob Brookmeyer (trombone), Grady Tate (drums) en Kenny Burrell (guitar). In ieder geval wordt er fijn gemusiceerd door het prachtige orkest, en dat is voor mij de kern van dit album, want de stem van Astrud Gilberto moet je ook weer niet te lang horen.

Ik lees trouwens achterop het cd-boekje, dat de trompetsolo in I Will Wait For You wordt gespeeld door John Coles.

avatar van AOVV
Eigenlijk kan ik hier identieke hetzelfde neerschrijven als bij haar voorgaand werk. Lieflijk, maar het mist toch iets om me echt bij de kladden te grijpen.

3,5 sterren

zaaf
Ook veel beluisterd nav een bepaald spel hier op de site, en tja... ik hou wel van teder.

Prettig plaatje met prachtige liedjes, zeker bij de huidige hitte. Kan hier eindeloos naar luisteren, desondanks vind ik de uitvoering van Berimbau door Nara Leao nog wel een stukje mooier. Je kan ook wel merken dat ze redelijk wat budget had gezien de rijke orchestratie.