Buddy Holly - The Best Of (1994)

Alternatieve titel: Oh Boy!

Label: MCA

1. That'll Be the Day (2:18)
  2. Oh Boy (2:11)
  3. Maybe Baby (2:03)
  4. Think It Over (1:48)
  5. Peggy Sue (2:31)
  6. Listen to Me (2:22)
  7. Rave On (1:50)
  8. Early in the Morning (2:07)
  9. Heartbeat (2:09)
  10. Midnight Shift (2:10)
  11. Peggy Sue Got Married (2:05)
  12. True Love Ways (3:02)
  13. Learnin' the Game (2:02)
  14. Everyday (2:09)
  15. Reminiscing (2:00)
  16. Brown Eyed Handsome Man (2:05)
  17. Bo Diddley (2:21)
  18. Wishing (2:03)
  19. Words of Love (1:57)
  20. It Doesn't Matter Anymore (2:02)
avatar van avdj
Dit is gewoon de beste jaren '50 verzamelaar. Ongelooflijk dat iemand met enkel een gitaar en zang zulke afwisseling in zijn muziek heeft weten te krijgen omstreeks 1957(!) Van Holly hadden we nog heel veel kunnen horen, maar helaas.

zoals ik al 's ergens gepost had is Holly voor mij misschien de allergrootste artiest die we hebben gehad. (wat talent betreft).
Ongelooflijk invloedrijk geweest (evenals de Everly Brothers; iets wat nu erg moeilijk te geloven is)

helaas staat op dit album het prachtige Love's Made A Fool Of You niet op.
vind ik persoonlijk zijn allerbeste.
(knalt regelmatig uit m'n jukebox)

avatar van LeRoi
.....ook zo iemand waarvan je je afvraagt als hij niet zo vroeg was komen te overlijden, hoe de rockhistorie er dan had uitgezien......qua potentie denk ik van de orde Elvis.....

avatar van hotemetote
ettettummu schreef:

helaas staat op dit album het prachtige Love's Made A Fool Of You niet op.
vind ik persoonlijk zijn allerbeste.
(knalt regelmatig uit m'n jukebox)

is dat nummer niet van bobby fuller

avatar van LeRoi
...toch maar het laatste duwtje in de rug: The Full Monty voor deze GROOTHEID in de pop-/rockhistorie! Trad ten tijde van zijn laatste tour eind '59 op met Richie Vallens (La Bamba, Donna), Dion & The Belmonts (The Wanderer, Runaround Sue) en Big Bopper (Chantilly Lace, White Lightnin')......allen ook niet de minsten en voor liefhebbers een aanrader..