Ghost Bath - Moonlover (2015)

Label: Northern Silence

1. The Sleeping Fields (1:26)
  2. Golden Number (9:08)
  3. Happyhouse (8:44)
  4. Beneath the Shade Tree (4:47)
  5. The Silver Flower, Pt. 1 (4:03)
  6. The Silver Flower, Pt. 2 (7:33)
  7. Death and the Maiden (6:25)
avatar van Eveningguard
Nog geen bericht hier. Zal ik dan maar zeggen dat ik hier aardig lyrisch over ben?

Geweldig mooie, bij vlagen uplifting black metal met passievolle vocalen. Doet een beetje aan Deafheaven denken, maar dan net iets melancholieker en melodieuzer.

Taggen als een idioot dan maar want dit verdient veel aandacht: The Eraser Don Cappuccino Nihilisme Gloeilamp itchy Edwynn Zuurmatje

De track Golden Number is te vinden op youtube: Ghost Bath - Golden Number (New Track - 2015) - YouTube

avatar van Gloeilamp
Golden Number klinkt alvast erg sterk! Ik ga dit album binnenkort zeker eens beluisteren, bedankt voor het taggen!

avatar van The Eraser
Die song klinkt inderdaad verre van slecht, tegen de releasedatum beluister ik het album zeker eens.

Nihilisme
Klinkt goed, fijne tip!

avatar van Don Cappuccino
Ja, Golden Number was mij al ten gehore gekomen, ik heb hem vorige maand zelfs in het Maak Kennis Met Metal Anno 2015-topic voorgesteld. De sound van deze band doet me een beetje denken aan Deafheaven, maar vooral die van labelgenoten Woods of Desolation. Van mij zou het drumwerk wel wat subtieler mogen, nu is het vrij oppervlakkig en weinig dynamisch. Voor de rest een toptrack, ik ben wel benieuwd naar deze plaat.

avatar van Edwynn
Uplifting en black metal? Hoort dat, en kan dat bij elkaar? Interessant artwork alvast.

avatar van AOVV
China? Da 's nieuw terrein voor mij. Deafheaven en Woods of Desolation dan weer niet.
Het artwork ziet er mystiek uit, en een tikje beangstigend. Mooi.

avatar van Eveningguard
Draai Golden Number nu al bijna de hele dag door. Echt geweldig goed dit. Ben vooral erg te spreken over de vocalen. Zelden zijn die zo intens als hier.

Meer tags! Dit moeten meer mensen horen!

Sietse Yann Samsa

Yann Samsa
Eveningguard schreef:
Daarmee staan de verwachtingen wel erg hoog Eveningguard. Bedankt voor de tip, dra 's luisteren.

avatar van Metalhead99
"Golden Number" vind ik geweldig (dank aan Don Cappucino om dit in het "maak kennis met metal anno 2015-topic" te plaatsen).
Mijn nieuwsgierigheid voor deze release is in ieder geval gewekt. Binnenkort maar eens zien te beluisteren.

Sietse
hmm als ik dat nummer luister krijg ik wel een hele erge nare prog-metal smaak in de mond.
Voor mij in ieder geval veel te bombastisch.Dat "koortje" (keyboard op synthesizer) zo rond 5:20 is echt heel erg verschrikkelijk, net zoals de cliché post-rock break rond 6:05.

Als de rest van het album ook zo is dan lijkt het me echt een draak van een plaat.

EDIT: de grens die Deafheaven opzoekt is voor mij hier ver overschreden. Dit is te kitsch voor mij.

avatar van Eveningguard
Jammer maar helaas, Sietse! Ik denk toch dat black metal met drone invloeden meer jou ding is. Uniek is de sound niet van deze band, maar ik ben dan ook gevoelig voor bombasme.

Yann Samsa schreef:

Wat vond je er van?

Eveningguard schreef:

Weinig drone in Transilvanian Hunger van Darkthrone of het werk van Xasthur en Neige Morte

avatar van Eveningguard
In het geval van Xasthur klinken de keyboards mogelijker nog cheaper. Persoonlijk vind ik dat alleen maar bijdrage aan de sfeer van zijn muziek. Hij moet het hebben van de atmosfeer die hij creëert. Hier is dat ook van toepassing alleen is tempo net zo belangrijk. Maakt dat laatste het nummer bombastisch voor je? Of zijn het de sounds?

Sietse
Ik vind het vooral te bombastisch en het koortje helpt gewoon niet...bij Xasthur zijn de keyboards el cheapo, maar is het in ieder geval niet een cliché koorte (althans niet op de CD die ik heb, daar is het Marissa Nadler.

avatar van Don Cappuccino
De tweede tracks die je kan beluisteren: Death and the Maiden

avatar van Don Cappuccino
Moonlover is inmiddels volledig te beluisteren met een interview erbij. Er gaan geruchten dat deze band of eenmansproject gewoon uit de Verenigde Staten komt en de Chinese identiteit als promotiestunt gebruikt, maar Ghost Bath zegt er niks over.

avatar van Don Cappuccino
Net helemaal beluisterd en ik word er niet echt enthousiast van. Golden Number vind ik echt een fantastische track en Happyhouse is ook sterk, maar de rest komt niet eens in de buurt qua kwaliteit. Vooral de vocalen gaan enorm op de zenuwen werken, maar de muziek blijft ook veel te veel bij de oppervlakte. De aaneenschakeling van twee weinig bijzondere sfeerstukjes (Beneath the Shade Tree en The Silver Flower Pt. 1) zorgt ervoor dat ik even helemaal mijn aandacht kwijt ben en die krijgt Ghost Bath ook niet meer terug. Misschien zullen meerdere luisterbeurten helpen, maar ik heb er een hard hoofd in.

Don Cappuccino schreef:

Vond Death and the Maiden ook al niet zo geweldig. Het melodieuze aan Golden Number ontbreekt daar ook. Jammer hoor! Had goede hoop voor het album maar blijkbaar is het dus niet de moeite.

avatar van JSPR_G
Ik snap niet echt hoe het komt dat deze plaat zoveel aandacht krijgt. Golden Number is mooi, maar verder stelt dit album echt niet veel voor. Ik stoor me er ook gigantisch aan dat er geen lyrics zijn, dat er gewoon wat aaaaaawhoehahijaaaaa geroepen wordt.
Nee, dan beleef ik toch veel meer plezier aan de nieuwe ep van Grimoire.

avatar van Eveningguard
We werden dan ook enthousiast door dat nummer. Ik ging er van uit dat de rest van het album in het verlengde zou liggen van die track. Overgens moet het album nog de revue passeren om echt te oordelen, maar het bericht van Don stelt mij niet gerust.

avatar van JSPR_G
Gewoon algemeen, het internet staat vol met extreem lovende reviews.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is trouwens bevestigd door de band dat ze gewoon uit North Dakota in de Verenigde Staten komen in een interview. De Chinese identiteit was om een zweem van mysterie te creëren en daardoor hebben ze veel meer publiciteit gehad voor deze middelmatige blackmetalplaat.