Gino Vannelli - Canto (2003)

Canada
Label: Canada

1. Canto (4:25)
  2. Parole Per Mio Padre (5:46)
  3. The Last Dance (4:30)
  4. Dea Speranza (5:41)
  5. Una Sola Voce (4:55)
  6. Wayward Lover (5:03)
  7. Mala Luna (9:14)
  8. Joli Coeur (3:28)
  9. Una Rosa a Dicembre (4:50)
  10. Il Viaggio (5:47)
  11. The Last Days of Summer (9:16)
Gino Vannelli's Canto is een super meesterwerk!!! Hoge kwaliteit zoals we gewend zijn van Gino Vannelli, maar Canto is nog meer kwaliteit, veel meer!!! Canto gaat alles te boven!!! Gino Vannelli's stem is echt niet te geloven en snijd door je hart en ziel!! Wat een stem!!! Wat een muziek!!! Je moet Canto écht gehoord hebben om te voelen wat ik bedoel!!!! Zoveel emoties en zoveel soorten muziek door elkaar, gewoon niet uit te leggen, je moet het horen!!! Het super meesterwerk is Mala Luna, een muziekstuk van meer dan 9 minuten en zo geweldig mooi dat je het drama voelt in de muziek en in Gino Vannelli's stem. En ondanks de diepe donkere drama's is het genieten, écht genieten!!! Het is ongelooflijk wat Gino Vannelli allemaal zelf heeft gedaan vanaf de muziek componeren, tekst schrijven, opnemen, mixen en ook speciale lessen genomen in Frans, Italiaans en Spaans. Maar ook nog alles vertaald naar het Engels zodat alle teksten van de Italiaanse nummers en het Franse nummer maar ook het Spaanse nummer te lezen zijn voor bijna iedereen... Er staan ook waanzinnige Engelstalige nummers op, waarvan "Wayward Lover" super top is met de Celtic fluit en de orkestrale melodieën, echt niet te geloven...Ik denk dat de meeste mensen vallen voor "Parole Per Mio Padre", echt een prachtig stuk! Maar alleen door te luisteren voel je de emoties al. Nou ik kan Canto écht aanbevelen en is voor mij de beste CD ooit. Gino Vannelli heeft geschiedenis geschreven en laat de muziek wereld versteld staan!!! Gino Vannelli zoals je hem nog nooit gehoord hebt!!!

avatar van Freddielotje
bobhope schreef:
Gino Vannelli's Canto is een super meesterwerk!!! Hoge kwaliteit zoals we gewend zijn van Gino Vannelli, maar Canto is nog meer kwaliteit, veel meer!!! Canto gaat alles te boven!!! Gino Vannelli's stem is echt niet te geloven en snijd door je hart en ziel!! Wat een stem!!! Wat een muziek!!! Je moet Canto écht gehoord hebben om te voelen wat ik bedoel!!!! Zoveel emoties en zoveel soorten muziek door elkaar, gewoon niet uit te leggen, je moet het horen!!! Nou ik kan Canto écht aanbevelen en is voor mij de beste CD ooit. Gino Vannelli heeft geschiedenis geschreven en laat de muziek wereld versteld staan!!! Gino Vannelli zoals je hem nog nooit gehoord hebt!!!

Ik vind dit ook zelf een zeer goede cd (loopt wel leeg aan het einde), maar heb zelden zo'n overdreven album-bespreking gelezen. Het heeft veel weg van een marktkoopman of autoverkoper die zijn waar aan de man brengt. Met respect voor andermans mening zeg ik dat deze bijdrage nogal over de top gaat.

avatar van lingoer
Je moet ervan houden, maar als je ervan houdt is't smullen

avatar van nlkink
Maar dat geldt eigenlijk voor alles.

Vooropgesteld het album is niet verkeerd, maar ik hoor toch liever Storm at Sunup

Ik ben het hier met bovenstaande spreker helemaal mee eens, niets aan toe te voegen...