Jake Xerxes Fussell - Jake Xerxes Fussell (2015)

Folk
Label: Paradise of Bachelors

1. All in Down and Out (3:14)
  2. Let Me Lose (5:06)
  3. Star Girl (4:04)
  4. Raggy Levy (4:00)
  5. Rabbit on a Log (3:11)
  6. Boat's Up the River (4:05)
  7. Man at the Mill (3:10)
  8. Push Boat (5:47)
  9. Georgia Buck (2:07)
  10. Pork and Beans (4:02)
Hendrik68
1 keer beluisterd en ik mag wel zeggen dat dit een enorme ontdekking is. Soort van country/blue(s)grass. Heerlijke stem, heerlijke begeleiding. Puur en authentiek. Worden minimaal 4 sterren, maar de kans is groot dat ik Joshua volg met 4,5. We mogen wel zeggen dat 2015 voortvarend van start is gegaan.

kistenkuif
Man, wat is dit lekker, die eenvoud! Geinige labelnaam trouwens.

Reviews for Jake Xerxes Fussell by Jake Fussell - Metacritic

avatar van Jasper
Sterk dit zeg. Niet mis om zo je carrière te beginnen. Zo veel overtuiging al bij je eerste album. Verveelt geen moment, hoogtepunt van het jaar voor mij tot nu toe. Zet voorzichtig in op 4 sterren.

avatar van Lura
Zojuist voor de eerste keer beluisterd, heerlijk album!

avatar van Ducoz
Het is een ongelofelijk goede zet geweest van Jake Xerxes Fussell om voor dit album samen te werken met gitaar kunstenaar William Tyler, die een authentiek geluid aan de productie weet te geven. De begeleiding is ook magnifiek. Ik vraag mij af of het helemaal kaal net zo goed had geweest.
De geluiden die rondom de begleiding op 'Raggy Levy' zorgen voor een hele nieuwe dimensie aan zo'n nummer.

Plus punt van het gebruiken van onbekende 'traditionals' is dat Fussel zelf geen nummers heeft hoeven schrijven en zich volledig heeft kunnen focussen op de uitwerking/interpretatie daar van. Ander plus punt is dat hij waarschijnlijk voor albums in de toekomst ook materiaal heeft, waar we niet zo lang op hoeven wachten

Het wordt trouwens dringen in de top 10 van 2015, nu al!

avatar van Renoir
Dit is inderdaad een heerlijk, sfeervol album! Ik heb het nu twee keer beluisterd en ben er voorlopig nog niet mee klaar. Lijkt me een mooie artiest voor Roots in the Park op 27 juni (naast Ben Miller Band en John Hiatt)...

avatar van Supersid
Best een veelbelovend album. Voorlopig nog niet overal even sterk, maar dat zou best nog kunnen groeien.

avatar van bas2204
Normaal is dit iets te country voor mijn smaak, maar door het minimalisme en de stem van Jake Xerxes Fussell vind ik dit meer dan prima te pruimen

avatar van Gladius
Wauw, wat leuk om de invloed van William Tyler zo mooi te horen! Eens kijken wat deze beste man nogal zo gemaakt heeft, want zo'n debuut smaakt naar meer. Zeer genietbare roots met vleugje blues en snuifje country.

avatar van Lura
Gladius schreef:

Noteer alvast Good and green again maar, wat in januari van hem gaat verschijnen. Prachtplaat!!

avatar van Renoir
Ook noteren: