Deux Filles - Silence & Wisdom (1982)

Electronic / Pop
Label: Papier Maché

1. The Letter (3:39)
  2. L’intrigué (2:56)
  3. Drinking at a Stream (4:03)
  4. Oakwood Green (2:06)
  5. Children of Clay (3:19)
  6. Sur la Plage (3:18)
  7. Her Masters Voice (2:54)
  8. The Draw in Room (2:26)
  9. She Slides (3:06)
  10. Fleur's Doll (3:46)
  11. Mortuary (1:51)
  12. The City Sleeps (2:34)
  13. Birds (1:26)
  14. Silence and Wisdom (3:48)
  15. Festival (1:35)
Linus Van Pelt
Frankrijk? Dit zijn gewoon Engelsmannen Colin Lloyd-Tucker en Simon Fisher Turner in een jurk met een mystiek achtergrond verhaal. Geweldige avant-pop plaat.

avatar van Nitsfan
Geweldig! Dat verhaal ook, dat volgens mij op de achterkant van hun elpee stond. De heren hadden/hebben wel héél veel fantasie. Het schijnt dat ze indertijd weleens live hebben opgetreden, als hun Franse alter ego's Gemini Forque en Claudine Coule!
Ik heb sinds een tijdje de dubbelcd-uitgave. Op de 2e cd hun 2e lp "Double Happiness", waarop voortgeborduurd wordt op hun 1e, met ambient en geluidscollages. Ik vind de 1e wel beter dan de 2e.
In 2016 kwam ineens hun 3e album uit, "Space & Time" geheten. Op de hoes van die plaat staan de heren in vrouwenkleren, maar als zichzelf - dus zonder make-up...