Motor Sister - Ride (2015)

Label: Metal Blade

1. A-Hole (3:19)
  2. This Song Reminds Me of You (4:58)
  3. Beg Borrow Steal (3:25)
  4. Fool Around (5:16)
  5. Get That Girl (3:09)
  6. Head Hanging Low (3:44)
  7. Fork in the Road (3:11)
  8. Little Motor Sister (3:02)
  9. Pretty in the Morning (3:34)
  10. Whore (3:01)
John Tempesta - The Cult
Pearl Aday - Pearl
Joey Vera - Armored Saint, Fates Warning
Jim Wilson - Rollins Band

Deze plaat bestaat uit covers van Mother Superior, de oude band van Jim Wilson. Ian en Aday (getrouwd) vonden die band te gek en besloten om, voor Ian's 50e verjaardag, Wilson uit te nodigen om met hem, en Vera en Tempesta, een set te spelen van Mother Superior-nummers. Zo geschiedde, een tijdje later namen ze, in twee dagen, live, dit debuut op onder een andere naam, naar een van de nummers van Mother Superior.

avatar van Metalhead99
Jim Wilson en Pearl Aday doen de vocals en Wilson doet met Scott Ian de gitaarpartijen, aangevuld door de ritmesectie Joey Vera (bas) en John Tempesta (drums).
Ik ben niet bekend met het originele materiaal, maar ik moet zeggen dat dit album nog best lekker klinkt. Zeker een knappe prestatie voor 2 dagen.
Het album begint heerlijk uptempo met 'A Hole' en gaat over in het groovy klinkende 'This Song Reminds Me of You', waarin het gitaarwerk een lekker prominente rol krijgt.
Tijdens 'Beg Borrow Steal' zakt het, vooral door het tempo, iets in.
'Fool Around' had misschien gewerkt met een andere zanger dan Wilson, want zijn stemgeluid vind ik niet helemaal aansluiten op de instrumentatie.
Op 'Get That Girl' halen ze de energie op een lichtelijk punky maniertje terug. Een fijne track. Bij 'Head Hanging Low komt eindelijk de samenzang tussen Wilson en Pearl volledig tot zijn recht. Mede daardoor vind ik het refrein het meest memorabel, al is de bas tune ook nog noemenswaardig.
'Fork in the Road' is dan weer een heerlijke no nonsense rocker.
In 'Little Monster Sister vermengen ze nog wat Grunge. Nu ben ik geen enorm liefhebber van dat genre, maar het past hier wel bij.
Als ze de riff van 'Pretty in the Morning' nog iets logger hadden gespeeld, dan was het net Sabbath. Heerlijk gitaargeweld!
'Whore' klinkt goed, maar er gebeurd niet iets nieuws. In 'Doghouse' wel, want hier hebben ze een wat lichter/poppier geluid dan wat we tot nu toe gehoord hadden. Hierin krijgt Wilson mooi de gelegenheid om zijn kunnen te laten horen.
Afsluiter 'Devil Wind' is het enige nummer met een akoestisch intro, wat ze daarna vermengen met wederom lekker zwaar gitaarwerk.
Misschien dat ik de originele werken ooit eens op ga zoeken, want dit coveralbum klinkt prachtig (mede door de heerlijke gritty productie).