Ed Rush, DJ Trace & Nico - Torque (1997)

Electronic

20. Torque (4:26)
  21. Comatone (5:10)
  22. Lo (5:42)
  23. Squadron (4:38)
  24. Technology Remix (8:36)
avatar van T.O.
Tech...tech...tech..nology

avatar van Biemo
Damn, dit was mijn kennismaking met drum'n'bass! Keihard op de walkman met de basknop vol open, klinkt als een duistere soundtrack van een nieuwe Alien-film.

tuktak
no u-turn was hét drum n bass/jungle label van weleer en dit is de verzamelclassic daarvan. de tracklist volstaat eigenlijk niet helemaal zonder de artiestennamen ervoor, er is nl in verschillende samenwerkingsverbanden gewerkt.
dit album is de standaard voor de nieuwe drum n bass scene, waarbij hier het beste van de oude jungle en het nieuwe drum n bass worden gecombineerd tot een briljant geheel. geniale beatstructuren, een duistere rauwe setting en diepe zeurende basslijnen.

goldie timeless wordt vaak als de standaard gezien door de brede massa, maar voor de meeste producers en insiders is dit (en het latere echte drum n bass rollende wormhole) de standaard.