The Migrant - Flood (2015)

Denemarken

7. Give Up (3:35)
  8. Haunted (4:39)
  9. Tiger (4:28)
  10. Row Row (4:09)
Uit Denemarken komt toch vaak fijne muziek zeg ik als Saybia liefhebber, en verrek, The Migrant heeft daar heel af en toe iets van weg maar dan met iets meer 60's saus.

Tien prima nummers die vrij makkelijk blijven hangen. Deense ambacht. Hemelbestormend is het zeker niet, fijn is het allemaal wel.

Volgens mij al hun vierde album maar ze vallen me nu pas op en het is de eerste toevoeging op deze site. De status van Saybia hebben ze in elk geval nog niet.

avatar van WoNa
Flood is een plaat die bij mij eigenlijk vrij snel naar de achtergrond verdween. Te herkenbaar, te Midlake (m.n. de zang) en Radiohead van voor 'Kid A'. Pas bij herbeluistering kwamen er eigen elementen boven waardoor ik de diepte in ging. Dan blijkt The Migrant, Bjarke Berndtsen met hulpkrachten, een aantal heel fijne melodieën te kunnen schrijven. Zonder de hemel te bestormen, is Flood gewoon een fijne plaat, waar binnen de invloeden die overduidelijk uitgestrooid liggen, aardige dingen gebeuren die iets toevoegen aan het origineel.

Qua artiesten uit Denemarken steekt er een ver boven alles uit, Tim Christensen. Daarbij kan The Migrant nog niet in de schaduw staan, maar verder een hele aardige plaat.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine

avatar van WoNa
Mijn stem met een halve * verhoogt. Het album bevalt nog steeds beter. Niet origineel, maar zeker heel geslaagd.