Star Inc. - Oxygene (1991)

Alternatieve titel: The Magic of Jean-Michel Jarre

Electronic
Label: Star Inc.

1. Calypso (3:48)
  2. Ethnicolor (5:23)
  3. Oxygene (4:14)
  4. London Kid (4:27)
  5. Equinoxe (3:46)
  6. Industrial Revolution Overture (4:08)
  7. Souvenir de Chine (4:11)
  8. Fourth Rendez-Vous (4:09)
  9. Magnetic Fields (4:03)
  10. The Emigrant (3:58)
  11. Zoolookologie (4:00)
  12. Equinoxe 4 (4:20)
  13. Industrial Revolution Part 1 (4:04)
  14. September (3:58)
  15. Second Rendez-Vous (5:54)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een compilatie van Jean-Michel Jarre. En aan de tracklist zo te zien nog best wel een objectieve, ware het niet dat dit dus nagespeelde versies zijn, ingespeeld en geproduceerd door Ed Starink.
Veel van de nummers zijn ook terug te vinden op de destijds zeer succesvolle Synthesizer Greatest-compilaties, het ambitieuze project waar Ed Starink ook achter zit en waar hij heel veel aan verdiend heeft.

Advies is: lekker links laten liggen en concentreer je op het originele werk van de Fransman.

Leonidas5
Daar ben ik het niet mee eens. De versies van ed starink zijn van een soms verbluffend hoog niveau zoals bv oxygene 4 , souvenir de China en fourth rendez-vous. Allen beter dan het origineel en dat is een ongelofelijk knappe prestatie. Derhalve een absolute aanrader deze bijzonder sterke Jarre tribute cd, want dat is het in feite. Ook leuk de ouderwetse sleeve notes waarin wordt toegelicht waarom Jarre zo'n goede musicus is en waarom dit nu precies synthesizer muziek is zoals het bedoeld is. 4 sterren voor dit product!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Leonidas5 schreef:

Je hebt zeker voor een deel gelijk, ik ben voor een groot deel ook teruggekomen op mijn kritiek van jaren geleden, immers kan ik tegenwoordig ook met andere oren (lees positief) luisteren naar de Synthesizer Greatest-compilaties.
Ik ben wel van mening dat deze covers zeker niet beter zijn dan het origineel, wél beter naar productiemaatstaven, want dat moet je Ed Starink nageven, productietechnisch weet Ed wel hoe hij een muziekstuk in elkaar moet flansen; het klinkt als een klok!

Ik verhoog naar een 3.