Dio - Diamonds (1992)

Alternatieve titel: The Best Of

Rock / Metal
Label: Vertigo

1. Holy Diver (5:51)
  2. Rainbow in the Dark (4:15)
  3. Don't Talk to Strangers (4:53)
  4. We Rock (4:32)
  5. The Last in Line (5:44)
  6. Evil Eyes * (3:36)
  7. Rock 'n' Roll Children (4:31)
  8. Sacred Heart (6:24)
  9. Hungry for Heaven (4:09)
  10. Hide in the Rainbow (4:04)
  11. Dream Evil (4:24)
  12. Wild One (4:01)
  13. Lock Up the Wolves (8:30)
leroy*
geweldig dit album moet bekender worden

avatar van moon.v
Zelf heb ik deze niet. Heb een verzamel genaamd anthology Volume two. Maar die staat niet op de site.
De man is al wat ouder maar kan het nog steeds

PriestMaiden
Moeilijk drie favoriete tracks te selecteren bij deze cd. Het zijn allemaal klassiekers. Wel nog niet veel berichten bij dit album.

avatar van Hans Brouwer
Iedere metal / hardrock liefhebber zou "Diamonds (1992)" in zijn of haar cd collectie moeten willen hebben. Ik kan ook geen drie favoriete tracks vinden. Het hele album is steengoed. "Diamonds (1992)" ronkt en rookt van jewelste . Advies: dit album op maximale volumesterkte draaien. Dio is toch wel één van de beste zangers die op deze aarde rond loopt.

avatar van Hans Brouwer
Ik ben niet zo'n talenwonder en de Italiaanse taal ben ik al helemaal niet machtig . Afgelopen weekend las ik, ter voorbereiding op het zien van de film "Angels & Demons" (wat een tegenvaller trouwens), het boek "Het Bernini Mysterie" van schrijver Dan Brown. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat DIO het Italiaanse woord is voor God . Dat "Diamonds (1992)" een goddelijk goed album is berichtte ik al op 21 mei jl. Maar dat rockzanger DIO God zou kunnen zijn gaat mij te ver .

avatar van Nargathor
Zet ik weer regelmatig, vooral toen ik hoorde dat Ronnie James overleden is.

avatar van Wyverex
Dit is zoals hier al velen beweren een superalbum . Het is inderdaad moeilijk om een favoriet nummer uit te kiezen, maar ik heb altijd al een zwak gehad voor Rainbow in the Dark !

avatar van vielip
Zeer goed verzamel album!! Dit was mijn eerste cd van Dio die ik kocht. Naar later bleek had ik hiermee gelijk het beste van de man in huis! Geen slecht nummer te vinden naar mijn mening.

PriestMaiden
Goede verzamelaar uit de topperiode van Dio zijn solo-carriere (Albums Holy Diver tot Lock Up The Wolves).
Holy Diver, Rainbow in the Dark, Don't Talk to Strangers en Rock 'n' Roll Children zijn zo van die tracks die ik nooit beu zal worden en waarmee men mij echt blij kan maken als ze deze opzetten. Wat had Dio een stem .

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Hoewel ik verzamelaars geen warm hart toedraag – er is altijd iets om over te zagen en te klagen – heb ik deze in mijn jonge en schone jaren ook al op vinyl voor 240 BEF in de uitverkoopbakken gevonden.

Ik merk wel op dat Evil Eyes enkel op de cd-versie staat, niet op de vinyl-versie. Hiervoor heb ik een correctie ingediend. Zo staan die puntjes ook weer op de “i”. Ik merk tevens op dat Hide in the Rainbow (een nummer geschreven voor de film Iron Eagle) op geen enkele van de eerst vijf albums staat maar wel op The Dio E.P. uit 1986, welke hier ook op de site staat.

Deze verzamelaar bevat voor de rest nummers van de eerste vijf studioalbums (Holy Diver, The Last in Line, Sacred Heart, Dream Evil en Lock Up the Wolves). De vijf titelnummers staan ook op de verzamelaar en het valt me op dat het de sterkste nummers zijn waarin Ronnie James Dio zich het best voelt. Enig voorbehoud maak ik bij Hungry Heaven waar mijn neusvleugels trilden bij het kleine gezongen intro in een voor de rest matig nummer. Wild One vind ik voorlopig ook verre van spectaculair. Over de zang zeg ik kort en bondig: wat een power in de zalige stem van Ronnie!