Walk on Fire - Blind Faith (1989)

1 stem

Label: MCA

1. Blind Faith (4:40)
  2. Wastelands (4:38)
  3. Crime of Loving You (4:10)
  4. Tell It Like It Is (4:12)
  5. Caledonia (4:32)
  6. Hearts of Gold (5:00)
  7. Hands of Time (4:49)
  8. Hungry for Heaven (3:56)
  9. Miracle of Life (4:42)
  10. Close My Eyes (4:52)
Ozric Spacefolk
Prachtige Aor/Melorock met twee hitjes in Wasteland en Blind Faith.

De geschiedenis van deze band is erg roerig. De band was opgericht door zanger Alan King en keyboardist David Cairns (van Secret Affair). Deze plaat is opgenomen samen met producer Walter Turbitt, die al samenwerkte met The Cars.

Deze plaat is voornamelijk ingespeeld door sessiemuzikant: drummer Steve Ferrone, keyboardist Richard Cottle en Peter Vitesse en gitarist Keith Airey.

In het cdboekje staat dat de band bestaat uit Alan King en David Cairns, aangevuld met drummer John Henderson en gitarist Mike Caswell.
De band tourde echter met drummer Trevor Thornton en bassist Phil Williams.

Hoe dan ook, deze plaat klinkt als een klok en een vergelijking met Strangeways, Ya Ya, Blvd. en Journey is best een aardige.

Mssr Renard
Arjan Hut, ken je deze eigenlijk wel? Zie hieronder voor een bijna 10 jaar oude review van mij.

avatar van Arjan Hut
Mssr Renard schreef:

Nee, maar wat een fantastische band!

Arjan Hut schreef:

Nee, maar wat een fantastische band!

In mijn dagen dat ik echt enorm verliefd was op dit soort AOR/melorock ben ik een lijst gaan aanleggen van dit type.

Later heb ik al die albums van die lijst op lp bij elkaar gespaard (zoals Boulevard, Ya Ya, Honeymoon Suite). Ik weet niet of ik dat lijstje nog ergens heb.

avatar van vielip
Wat geinig dat ik jullie berichtjes hier nu zie. Van afgelopen dinsdag notabene! En welke lp heb ik vandaag in een platenzaak in Aken meegenomen? Juist, deze Ik kende het dus helemaal niet maar ik zag de hoes en die intrigeerde me. Dus snel even wat fragmentjes opgezocht en geluisterd. En toen was ik om. Klonk prima! Dus een NM- exemplaar voor een tientje kan ik dan niet laten liggen. Dan ga ik altijd even checken op musicmeter of en wat er bij de albums staat die ik heb gekocht. En dus kom ik jullie recente positieve berichtjes tegen. Mooi man!

Mssr Renard
We kunnen eens een top nogwat samenstellen van essentiele 80's AOR-releases. Luisterde van de week nog naar Heart's Bad Animals, en die ligt ook in dat straatje.

avatar van vielip
Ja die is ook geweldig. Er is een topic als ik me niet vergis voor alle AOR/Melodic rock zaken toch? Misschien die even naar voren halen

avatar van Arjan Hut
Deze staat inmiddels hoog op de persoonlijke verlanglijst. Doet me ook aan de eerste Heartland denken.

avatar van vielip
Ook zo'n geweldige plaat!

Bij valt deze in het straatje Strangeways - Boulevard - Ya Ya

avatar van vielip
Met de eerste twee ben ik volkomen eens. Ya Ya moet ik nog altijd aan beginnen. Komt er op de één of andere manier maar niet van...