Frans Bauer - Voor Jou (1996)

Label: Tip Top

1. Op Rode Rozen Vallen Tranen (4:04)
  2. Eens Komt Er voor Jou 'N Dag (3:54)
  3. Ik Zal Jou Nooit Meer Vergeten (3:18)
  4. Viva Holiday (3:13)
  5. De Spiegel van het Leven (3:25)
  6. Morgenvroeg Ben Jij Mijn Bruid (3:44)
  7. Weer Vrij Zijn Als 'N Vogel (3:22)
  8. Nu Zijn We Alle Twee Artiesten (3:28)

met Vader Abraham

9. Op Weg Naar Al Mijn Dromen (3:34)
  10. Zolang Er Dagen Zijn (3:49)
  11. Zet de Tijd Maar Stil Vandaag (3:21)
  12. Je Hoeft Me Niets Te Zeggen (3:15)
  13. Heimwee Naar Santa Domingo (3:24)
  14. Ik Zal Geen Traan Meer Om Jou Laten (4:09)
  15. Zo Is 'T Leven (3:59)
  16. Ik Kan van Jou Geen Afscheid Nemen (3:39)
avatar van B.Robertson
Viel me niet mee dit album uit te zitten, een beetje futloos album. "Op Rode Rozen Vallen Tranen" is meteen het prijsnummer en liedjes als "Eens Komt Er voor Jou 'n Dag", "Viva holiday" en "Zet de Tijd Maar Stil Vandaag" heeft hij live wel ten gehore gebracht. Voor de rest had het duo Hartkamp / Schreijenberg geen inspiratie tot wat leuke liedjes. Kon ik van tevoren haast wel nagaan maar voor 0,99 kon ik dit album niet laten liggen. (Bijzonder matig is het duet met Vader Abraham. Een cover van To All the Girls I Loved Before.)

Peter1234
Omdat dit mijn 100ste bericht is die ik op Musicmeter schrijf, dan maar een recensie over
de eerste cd die ik van Frans Bauer heb aangeschaft, dat was in 1996.

Op rode rozen vallen tranen is het allereerste nummer die ik ooit van hem had gehoord, die stond op een andere cd en ik was wel onder de indruk, ook al was ik pas 9 jaar.

Heb toen die cd gevraagd voor verjaardag ofzo, weet niet meer hoe het precies is gegaan.

Inmiddels vind ik dit nog steeds een top-cd, met vele mooie nummers zoals:
Zet de tijd maar stil vandaag, Ik kan van jou geen afscheid nemen, Zo vrij als 'n vogel en
Eens komt er voor jou 'n dag.