Frans Bauer & Marianne Weber - Frans Bauer & Marianne Weber (1997)

Label: Tip Top

1. De Regenboog (3:19)
  2. Zolang Je bij Me Bent (3:33)
  3. Alles Duurt Maar Even (3:36)
  4. Ik Leef Alleen voor Jou (3:19)
  5. Hoor Die Bouzouki Melodie (3:24)
  6. Eens Schijnt Weer de Zon (3:31)
  7. Wat Er Overblijft Zijn 1000 Tranen (3:20)
  8. Bella Musica (3:52)
  9. Ik Ben door Jou Weer Gaan Leven (3:29)
  10. Op de Weg Naar het Geluk (3:35)
  11. Kleine Dingen in het Leven (3:36)
  12. Kijk Me Nog 'Ns Aan (3:25)
  13. Als Ik bij Maanlicht Naar Jou Kijk (3:33)
  14. Mijn Droom (3:57)
0,5
Mijn vader heeft alles van Frans Bauer en is ook lid van die fanclub. (Net als van de fanclub van Jan Smit, Grad Damen en nog wel een paar..)
Ik heb dit soort troep dus meer dan eens moeten aanhoren

fastpulseboy
en je dacht, laat ik deze interessante informatie hier eens neerzetten, anders is het zo zielig voor deze plaat dat niemand er wat bij schrijft....
of wilde je graag dat ie toch wat meer aandacht kreeg?

0,5
Nou, ik heb net te horen gekregen dat ik elke 0,5* moet toelichten!

fredpit
Hahaha..idd info waar je weinig aan hebt en weer een frustratiestem op mume.

Hoezo frustratiestem?
Ik heb alle nummers op dit album gehoord en dat geeft me het recht hierop te stemmen. Ik vind het werkelijk waardeloos dit.

avatar van The Scientist
Waarom is het nou op MuMe zo populair op alle 0,5* stemmen te gaan zeuren, terwijl alle 5* in principe net zo extreem zijn, laat Paap lekker zijn 0,5* geven.

avatar van Lukas
fredpit schreef:
Hahaha..idd info waar je weinig aan hebt en weer een frustratiestem op mume.

Die discussie voeren we nu elders, maar ik zou niet weten waarom hij hier geen 0.5 aan mag geven.

fredpit
Paap_Floyd schreef:
Hoezo frustratiestem?

OK jij je zin.Wat is er precies waardeloos aan paap ?Vertel het me eens. Of is het gewoon een album wat buiten je smaakgebied valt en waarbij je dus kunt zeggen dat je stem niets zegt over de eventuele kwaliteiten van dit album binnen zijn genre

Persoonlijk zou ik overigens vrijwel ieder engels progrockalbum met 1* willen waarderen en dat op persoonlijke gronden kunnen onderbouwen, Ik doe dat echter niet omdat ik me bewust ben dat dat niet ter zake doende informatie voor de liefhebber en kenner van dat genre is.

leuker zou ik het vinden bij dit soort nederlandstalige albums een discussie te zien tussen de liefhebbers onderling..bv wat maakt Gratje een Watje en wat maakt Frans zo ...Frans ofzoiets

Nodig je vader eens uit op deze site .

avatar van gemaster
Mensen die deze muziek echt kunnen waarderen hebben meestal niet de capaciteiten om een computer aan te kunnen zetten. Laat staan dat ze een onderbouwd betoog kunnen geven over de muziek.

avatar van stephanovic
The Scientist schreef:

We zijn hier inmiddels al wat jaren later maar ik kijk hier nog niet zo lang rond, maar in het oog springt dat Nederlandse muziek gewoon constant de grond in wordt geboord qua stemmen zonder onderbouwing bij veel van de stemmers die een 0,5 geven. Alsof iemand nog even flink moet laten merken dat ze "anders" zijn dat "het simpele volk".

avatar van kaztor
Ik vind dat wel erg simpel gesteld. Hoe hoog schat je de kans in dat je bij iemand in de huiskamer een album van Burzum of Meshuggah hoort tegenover een album van Frans Bauer? Artiesten als deze hebben in Nederland nou eenmaal een veel en veel bredere afzetmarkt dan metal en anderzijds gitaarmuziek. Via m'n moeder ken ik een hoop van bv. Benny Neyman, Corry Konings, Andre Hazes, Jan Smit en ook Frans Bauer (Marco Borsato vind ze niks, godzijdank..). Het is nog goed gekomen met me, overigens. Gelukkig zullen onze kinderen zoiets niet meemaken, tenzij we door ruimtewezens worden gebrainwashed, maar die kans schat ik nihil ... Laat users gewoon stemmen als ze daarvoor een gegronde reden hebben, alstublieft zeg...

pretfrit
ach laat die jongen daar toch lekker over zeuren hij verbied toch niets? hij constateert enkel....en dan zijn er altijd personen die zich in hun vrijheid aangetast voelen of zoiets

het gezeur op users die hun naar mijn idee terechte twijffels hebben bij ononderbouwde "zie mij eens stoer en tegendraads zijn" 0,5* stemmen is zeker net zo ergelijk.

Dit album is een terechte klassieker. het betekende de doorbraak van Frans B & Marianne W en heeft in menig huishouden de dagelijkse bezigheden een ggggezeliggge draai gegeven.

avatar van B.Robertson
De laatste van een vijftal albums à 99 cent. "De Regenboog" is de grote klapper, al ga ik hem niet aanvinken, daarna veelal van die dertien in een dozijn nummers die niet echt memorabel zijn.
Frans Bauer is toch een artiest die jonger is dan mij, en aangezien er begin volgend jaar weer een concert geboekt staat ontstaat er even een opleving in de verzameldrang, al mag het niet teveel kosten. Heb iets hogere verwachtingen van mijn volgende bestellingen: " Live in Ahoy '98", 3 Duitstalige albums en z'n laatste album "Gloednieuw", heeft allemaal niet veel gekost. In ieder geval vind ik dit album met Marianne Weber één van zijn minderen, al valt die zang van Weber me nog mee.