Born of Fire - Dead Winter Sun (2014)

1 stem

Label: Pure Steel

1. Dead Winter Sun (5:35)
  2. When Hope Dies (3:38)
  3. Last Goodbye (4:41)
  4. Cast the Last Stone (6:31)
  5. Speed of Dark (1:07)
  6. Spiritual Warfare (5:14)
  7. Hollow Soul (4:15)
  8. Echoes of the Lost (4:44)
  9. In a Cold World (3:57)
  10. Tears (2:50)
avatar van notsub
Born of Fire als bandnaam is niet direct een aandachtstrekker. Het eerste idee wat bij me opkwam is een clichématige power metalband, maar dat pakte toch anders uit. Niet dat ik nu direct omver geblazen werd, maar de manier waarop de melodieuze metal uit de jaren tachtig hier wordt gerecycled is best van een meer dan gemiddeld niveau. Inspiratie lijkt vooral te komen van de vroege Queensryche en Fates Warning. Qua sound en gevoel zit het wel goed. Het is jammer dat de songs zelf me niet zoveel doen, want dat is met name wat me van een hogere score weerhoudt.