Frans Bauer & Marianne Weber - Wat Ik Zou Willen (2000)

Label: Tip Top

1. Wat Ik Zou Willen (3:24)
  2. Ik Zou Mijn Leven (3:38)
  3. Manuel Vaarwel (3:23)
  4. Sha Lala Blijf bij Me (3:36)
  5. Aleen in een Droom (3:19)
  6. Zeven Brieven (3:49)
  7. Kijk in M'n Ogen (2:32)
  8. Jij Alleen (3:53)
  9. Die Bouzouki (3:11)
  10. Bij Jou Alleen (3:25)
  11. Elke Keer (3:14)
  12. Mijn Dagboek (2:55)
  13. Elke Roos (3:10)
  14. Zuidenwind (3:37)
  15. Bij Jou Vind Ik de Liefde (3:30)
  16. Mijn Hart (3:16)
avatar van B.Robertson
Frans zijn stem staat in de mix op de voorgrond, tijdens tracks 1 & 3. Geen duetten waarin ze om de beurt een paar regels zingen, maar waar de tekst in z'n geheel tweestemmig gezongen wordt. Klinkt wel prettig met Weber op de achtergrond. De produktie klinkt fris en de eerste drie nummers gaan voor het moment nog wel. Het afhaak moment komt bij de covers "Sha Lala Blijf Bij Me" en "Alleen in een Droom". Track 6, "Zeven Brieven", is ook alweer een cover en kan niet tippen aan de uitvoering van Arne Jansen. Nog 10 tracks te gaan, en dan is voor een euro, exclusief verzenden, mijn kennis weer verrijkt.

Schnee
Jeetje dit stukje lijkt bijna serieus. Iets meer jiskefet kijken hoor!

avatar van B.Robertson
Tracks 9 & 11 zijn uptempo, het beste van het album. De rest is inwisselbaar met al het andere dat Schreijenberg/ Hartkamp uit de mouw schudden. Op track 13 coveren ze John Denver en track 14 is ook wel bekend als "Westenwind".