Drs. P - Over Land en Zee met Drs. P (1974)

Label: Polydor

1. Dodenrit (7:16)
  2. P.C. Hooftstraat Blues (3:35)
  3. Stad en Land (1:10)
  4. Johannes de Doper (3:33)
  5. Kloostertuin (2:47)
  6. Bad Guy (2:54)
  7. Bach (4:26)
  8. BB (3:10)
  9. Vervelend Nummer (2:54)
  10. Dixieland (2:38)
  11. Markt (3:23)
  12. Tamales (4:17)
avatar van Zom-B
Nog geen bericht en maar een paar stemmen?!

Simpelweg briljante plaat van nederlandsleraar/dichter/zanger Drs. P, gramaticaal correcte absurditeiten en spitsvondige teksten vliegen je om de oren. Er staat zelfs een heuse Rap-plaat op (Tamales) met beatbox, uit '74! Dat laat zien dat de man zijn tijd ver vooruit was, geniale humor verpakt in pakkende super melige songteksten.

Iedereen hoort dit verplicht op school, bij nederlands, te horen te krijgen, klassieke nederlandstalige klasse met nog steeds moderne humor. Drs. P voor iedereen!

avatar van Zom-B
Hier de tekst van Stad en Land, om mijn betoog kracht bij te zetten, samen met Markt mijn absolute favoriet;

Wij hebben in de steden

de belangen klieken
en de sex boutiquen
de TV komieken
en de rest

En kijk dan nu eens even
naar het buitenleven

valt naar mijn opinie
zeer veel af te dingen
laat u niet bekoren
er zijn kannibalen
in de stad maar nog meer
in't gewest

en dat is dan toch weer
niet zo best

Geniaal gewoon, de opbouw en afbreuk, humor en snerpendheid ervan -> 5*

avatar van BarendServet
Naast klassiekers als Dodenrit en Markt ook veel onbekender werk. Niet alle nummers zijn even geniaal, maar Johannes de Doper en Kloostertuin moeten zeker genoemd worden als uitschieters.

avatar van uffing
Is hier ook een abbatoir

Ik ken overigens alleen een versie van dodenrit die ongeveer 5.10 minuten duurt. Hoe zit dat eigenlijk?

avatar van muziekobsessie
goh had ik nooit van gehoor deze meneer drs. p maar zeker verrassend goed. de nederlands Zjef Vanuytszel zeg maar, die ik ook behoorlijk hoog heb zitten. Vind boudewijn de groot geen fluit aan dit is veel gedurfder

avatar van Slowgaze
'Tamales' is behoorlijk koning.