Cardiacs - All That Glitters Is a Mares Nest (1991)

Label: Alphabet Business Concern

1. The Duck and Roger the Horse (6:42)
  2. There's Too Many Irons in the Fire (3:26)
  3. It's a Lovely Day (4:51)
  4. Everything Is Easy (3:57)
  5. Two Bites of Cherry (4:50)
  6. I Hold My Love in My Arms (1:13)
  7. Arnald (2:44)
  8. Baby Heart Dirt (4:05)
  9. All Spectacular (2:41)
  10. To Go Off and Things (8:03)
  11. The Leader of the Starry Skies (4:34)
  12. Tarred and Feathered (4:32)
  13. Fast Robert (3:33)
  14. Big Ship (7:04)
  15. Visiting Hours (1:49)
  16. R.E.S. (6:46)
  17. Is This the Life (7:46)
De opname van een van de laatste optredens van de Cardiacs in grote bezetting. Niks mis mee, misschien ook wel hun beste live album. Alleen verscheen dit concert ook op video en daarin komt de band veel beter tot zijn recht. Prima plaat, maar als je de film kent mis je bij het luisteren toch iets.

avatar van thedunno
Dit live album verscheen destijds op CD en op VHS-tape. Ik ben het met Sytze eens dat de beelden van absoluut toegevoegde waarde zijn. Ik beoordeel dit dan ook op de manier zoals ik dit het beste ken en dat is met beeld. Samen met “Stop making sense’ is dit voor mij de beste concert registratie ooit. Het is ongelofelijk hoe songs als ‘Duck and Roger the Horse’ en ‘It’s a lovely day’, waarvan ik op voorhand niet kon voorstellen dat die live konden worden gespeeld, strak en energiek worden gebracht.

Een heruitgave op DVD is al jaren geleden aangekondigd. Door de ziekte van Tim Smith is het er helaas niet van gekomen. Maar er is hoop: de gehele back catelogue wordt op dit moment heruitgegeven en er zijn zelfs geruchten dat die DVD er binnenkort gaat komen.

Ik adviseer een ieder dan ook de CD NIET te kopen maar eerst de ontwikkelingen op www.cardiacs.net te volgen

avatar van thedunno
INmiddels is de DVD-versie verkrijgbaar via www.cardiacs.net

avatar van Brunniepoo
thedunno schreef:
INmiddels is de DVD-versie verkrijgbaar via www.cardiacs.net

en is zeer de moeite waard. Stelletje idioten op het podium en het lijkt chaos maar het klopt allemaal wel. De cd-versie vind ik overigens ook uitstekend.