Calexico - Edge of the Sun (2015)

Label: ANTI-

1. Falling from the Sky (3:23)

met Ben Bridwell

2. Bullets & Rocks (3:30)

met Sam Beam

3. When the Angels Played (2:25)

met Pieta Brown en Greg Leisz

4. Tapping on the Line (3:28)

met Neko Case

5. Cumbia de Donde (3:09)

met Amparo Sánchez

6. Miles from the Sea (3:41)

met Gaby Moreno

7. Coyoacán (3:03)
  8. Beneath the City of Dreams (2:35)

met Gaby Moreno

9. Woodshed Waltz (3:29)

met Greg Leisz

10. Moon Never Rises (3:28)

met Carla Morrison

11. World Undone (4:29)

met Takim

12. Follow the River (3:54)

met Nick Urata

13. Calavera * (3:17)
  14. Roll Tango * (3:19)
  15. Rosco y Pancetta * (1:41)
  16. Volviendo * (2:36)
  17. Esperanza * (3:21)
  18. Let It Slip Away * (3:12)
avatar van The Scientist
Na een vermakelijke vorige studioplaat (Algiers) en een geweldige liveplaat (Spiritoso) weer een nieuwe Calexico die ik zeker weer zal gaan luisteren.

Een nummer is al te horen, Cumbia de Donde
Cumbia de Donde by casadecalexico - Hear the world?s sounds - soundcloud.com

Weer een karakteristiek Calexico-sfeertje, met Burns flink aan de effectenpedalen, nogal richting de rockende kant. Leidt me nogal af, net als de tweede stem erdoorheen, die me niet echt weet te raken. Hoop dat niet representatief is voor het hele album.

avatar van The Scientist
..en ook Falling From the Sky is te beluisteren:
Calexico – “Falling From The Sky” (Feat. Ben Bridwell) (Stereogum Premiere) - Stereogum

Klinkt voor mij al beter dan bovenstaand nummer, maar nog steeds een beetje vol onnodige effecten. Kan me hier wel van voorstellen dat het live erg mooi kan worden

avatar van Norrage
Lekkere plaat! Wat consistenter en overtuigender dan de vorige. Hoogtepunt zijn hetCumbia de Donde en World Undone. Vooral die laatste

Op de luisterpaal

avatar van E-Clect-Eddy
Was toch een beetje teleurgesteld na het de eerste keer gehoord te hebben. Hoop telkens dat er weer een juweeltje a la Two Silver Trees op zal staan maar net als het vorige album Algiers klinkt het allemaal mooi maar knalt het nergens. Het schijnt bewust wat ingetogener te zijn dus dat zal het dan wel verklaren.

Jammer dat de vele gast artiesten niet meteen worden genoemd bij de release. Alhoewel sommige van hen niet heel erg herkenbaar zijn zoals Carla Morrison. Vermoed dat haar naam aan een ander nummer gekoppeld is dan wat op internet genoemd wordt. Staat voorlopig aan de rand van mijn Top 25 van 2015 albums, misschien dat deze het net wel red om mijn definitieve Top 25 te halen.

avatar van E-Clect-Eddy
Na 8x luisteren ben ik positiever geworden en vind ik het zeker wel 4* waard. Eindelijk zijn nu ook de diverse gast musici en vocalisten bekend. Voorlopig zijn de favorieten: Bullets & Rocks, Moon Never Rises en Follow The River. Hoop dat als volgende week de Deluxe album beschikbaar komt ook die bonustracks eens te horen.

Ik heb de laatste paar albums niet meer gehoord, maar blijkbaar maakt Calexico tegenwoordig overgearangeerde countrymuzak. Echt vreselijk.

avatar van brt
brt
Ik vind het wel weer een lekkere plaat, maar echt goed zijn de bonus tracks. Moet em nog vaker horen voor de definitief oordeel, maar ik start op 4*

avatar van Hugo Vogel
Heerlijke plaat (weer), helemaal eens met collega Calexico « ALTCOUNTRY.NL 4 sterren

avatar van mark1972
johnfähig schreef:

Helemaal mee eens, ik vind "The black light" een hele goeie plaat. Dit is soft-country geneuzel...
Ieder het zijne natuurlijk.

avatar van E-Clect-Eddy
Live klinkt dit toch een stuk spannender is mijn conclusie na het optreden gezien te hebben. De grote zaal van de Paradiso werd goed afgebroken en dus een 2e encore. De ronkende elektrische gitaar krijgt veel meer ruimte op de live uitvoeringen. Geen Two Silver Trees maar wel Alone Again Or en een andere fijn cover The One I Love van R.E.M.

Met de bonusnummers krijgt dit album meer variatie erbij en maakt het voor mij dan toch wel een goed album. Live overtuigd het in elk geval.

Grenst vaak aan zeurderige en saaie countrypop. Als je zo'n goeie drummer heb als Calexico, vraag ik me ook af waarom je denkt weg te komen met zo'n lullig beatje als in Tapping on the Line. Ze kunnen het nog wel, een aantal texmex (en iets wat lijkt op buena vista social club, soms?) georienteerde nummers zoals Cumbia de Donde en vooral Coyoacán zijn erg feestelijk. Een stel bonustracks overtreffen trouwens het album zelf, dan doe je wel wat verkeerd, denk ik zo. Wisselvallig, met toch wat leuke oplevingen.

Hendrik68
Voor mij klinkt elk album van Calexico ligt zeurderig. Dat heeft alles te maken met de erbarmelijke zang van Burns. Blijft jammer dat ze nooit een goede zanger in dienst hebben genomen, dat had een aantal albums een stuk interessanter gemaakt. Waarom ik het dan toch weer probeer terwijl ik vooraf al weet dat de zang me tegenstaat? Omdat de omlijsting over het algemeen wel ruim voldoende is en ik altijd graag naar woestijnachtige geluiden mag luisteren. Luister hier bijvoorbeeld naar Coyoacan. Hoewel ik niet zo van de instrumentaaltjes ben bevalt dat hier uitstekend en niet alleen omdat de stem van Burns even pauze krijgt. Verder bevallen de melodieën me over het algemeen erg goed. Ik schrijf dit stukje op een vrij frisse zaterdagmorgen. Als het straks weer zomer is krijgen de nummers nog meer sfeer. Voor iemand die bepaald geen Calexico fan is vind ik dit een alleszins acceptabel album. De kritiek dat de bonusnummers beter zijn dan de rest deel ik overigens wel.

Dat is iets recents, ik vind hem op eerdere albums haast zingen als Willy Vlautin soms, vooral donkerder.

Margoed, zo'n instrumentaal nummer als Coyoacan daar heeft The Black Light er veel meer van, ik mis dat toch wel.

avatar van Dim
Dim
Lekker lentemuziekje!

Steve McQueen
Hendrik68 schreef:

Erbarmelijke zang van Joey Burns? Nooit een goede zanger in dienst? Luister wij naar dezelfde Calexico

Soms begrijp ik niet, waarom albums of artiesten tot hun veters afgebrand moeten worden. Voelt zo iemand zich dan superieur door de artiest/album heerlijk af te kraken?

avatar van Lambchop
Heerlijk album om de winter wat meer zomer te geven.

ThirdEyedCitizen schreef:

. Waarom mis je dat? Ben je die plaat kwijtgespeeld? Staat tegenwoordig op Spotify ?